Rat za imperiju Kneževića na Floridi: Bitan igrač uleteo u trku za 15 miliona dolara (FOTO)

09.05.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Brat podneo zahtev sudu, hoće da bude čuvar sestrine milionske imovine

Rat za imperiju Kneževića na Floridi: Bitan igrač uleteo u trku za 15 miliona dolara (FOTO)
Copyright Printscreen/NewsNAtion

Porodica četrdesetogodišnje Ane Knežević podnela je zahtev vlastima na Floridi da njen brat Huan Felipe Henao bude postavljen za čuvara njenog dela bračnog imanja vrednog 15 miliona dolara. U zahtevu za konzervaciju, podnetom u okrugu Brovard, familija nestale srpske snajke želi da zaštiti njenu imovinu jer muž David (36) uveliko rasprodaje nekretnine.

Istražitelji FBI, koji su 4. maja na aerodromu u Majamiju uhapsili Kneževića, smatraju da je upravo raspodela imovine u brakorazvodnoj parnici motiv Aninog ubistva. Srbin nije hteo da imovinu podeli popola, već je insistirao na tome da supruga dobije daleko manji deo. 

Četiri miliona za 20 dana

Kako je portal 24sedam prvi objavio, David je za 20 dana prodao na Floridi četiri od devet nekretnina. Ove kuće/apartmani su prodati od 27. decembra 2023. do 15. januara 2024, i to za 4,11 miliona dolara. Sve ove nekretnine Kneževići su kupili 2017. godine, i tada su samo ove četiri nepokretnosti platili 1.923.000 dolara. Znači, na njima su za šest godina inkasirali 2,2 miliona evra.

Printscreen/ NewsNAtion
Ana i David Knežević na venčanju

Poslednjih mesec dana, međutim, preostale nekretnine su povučene sa tržišta nekretnina. 

Tako je, na primer, kuća kupljena u decembru 2017. za 438.000 dolara, u januaru 2024. prodata za 950.000. A kuća sa bazenom, koja je juna 2017. plaćena 512.000 dolara, 27. decembra 2023. prodata je za 1,1 milion.

Sa deverom prodavao kuću za 950.000 dolara

David Knežević i Anin brat Huan Filipe Henao 27. decembra 2017. godine kupili su kuću na Floridi, tačnije u Pompano Biču. Prema podacima iz katastra, platili su je 438.200 dolara. I ova nekretnina je bila ponuđena na prodaju za 950.000 dolara, ali je krajem januara povučena s tržišta.

Pored vrednih nekretina, Kneževići rade i u IT sektoru. Na Davida, IT stručnjaka, registrovana je kompanija "EOX technology solutions", sa sedišem u Fort Lauderdalu, mestu u kome su zajedno živeli. U ovoj firmi je kao direktor radila i Ana. Ova provajderska kuća na tržištu je punih 12 godina.

Američke vlasti procenile su da je kompanija na godišnjem nivou zarađivala gotovo 20 miliona dolara. Mada, procene za 2023. su spuštene na oko pet miliona dolara.

Kolumbijka, kamere, kofer

Ana Knežević se poslednji put čula sa prijateljicama 2. februara, i to iz iznajmljenog stana u Madridu u koji se uselila u decembru 2023. Iste večeri, nepoznati muškarac sa kacigom motocikliste onesposobio je sve sigurnosne kamere u zgradi gde je Ana iznajmila stan. Od tada, beogradskoj snaji se gubi svaki trag. 

Printscreen/WPLGLocal10
Zgrada u kojoj je Ana iznajmila stan

Sada se sumnja da je motociklista sa kacigom bio upravo David. U Madrid je došao automobilom "pežo" iznajmljenim u Beogradu. U prestonici Španije sigurnosne kamere su ga snimili dok je kupovao auto-lak i dve traka, a i Anine komšije su primetile parkirani "pežo" sa ukradenim tablicama. Pretpostavlja se da je suprugu ubio i potom telo izneo u koferu. Telo još nije pronađeno.

Čak su, navodno, prikupljeni dokazi da je David angažovao Kolumbijku koja je pisala poruke, a on ih prosleđivao Aninim drugaricama i rodbini.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike