"Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata": Ovim rečima je ubica Nikole Bojovića prozvao Luku

04.12.2022

21:20

0

Saša Cvetanović Pitbul za ubistvo Nikole Bojovića pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora

"Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata": Ovim rečima je ubica Nikole Bojovića prozvao Luku
Luka Bojović, Saša Cvetanović Pitbul - Copyright Profimedia MUP

Brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u aprilu 2013. godine, a pretpostavlja se da je razlog ove likvidacije bio rat koji je Luka Bojović vodio sa crnogorskom porodicom Šaranović. U tom ratu, osveta je išla za osvetom, a direktni počinilac Nikolinog ubistva, Saša Cvetanović zvani Pitbul iz zatvora je optužio Luku da je iz osvete ubio njegovog rođenog brata Jugoslava.

Nikola je, prema mišljenju porodice Šaranović i drugih Lukinih suparnika, ubijen u ime osvete za ubistvo Branislava Šaranovića, pa je Cvetanović takođe optužio Bojovića da je ubio i njegovog brata.

- Bojovića su Šaranovići najpre povezali sa nestankom mladića, sina njihovog prijatelja iz Crne Gore, a onda i ubistvom Branislava Šaranovića koje je usledilo, iako ove tvrnje nikada nisu dokazivane. Međutim, Slobodan Šaranović tada se zakleo da će osvetiti brata i pozvao na krvnu osvetu - podseća sagovornik za medije.

Ubistvo snimile kamere Printscreen Youtube Profimedia
Nikola i Luka Bojović

On je javno raspisao oglas da će onom ko mu otkrije informaciju o ubici njegovog brata platiti pozamašnu sumu. Nije žalio novac da bi ispunio svoju osvetu u krvi, pa je tako za informaciju o ubici svoga brata nudio čak milion evra.

- Luki Bojoviću, za koga je čvrsto verovao da je naručio ubistvo njegovog rođenog brata, vratio je po starom crnogorskom običajnom pravu - krvnom osvetom, kako se sumnja, i naručio ubistvo njegovog rođenog brata, za šta je angažovao Sašu Cvetanovića zvanog Pitbul - dodaje sagovornik.

Pitbul je za Nikolino ubistvo pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora, a tokom suđenja je ostao bez brata Jugoslava koji je 27. septembra 2017. ubijen u Vranju. Nekoliko dana kasnije, Cvetanović se za sudskom govornicom obratio Bojoviću: "Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata!".

Luka Bojović je, da podsetimo, deportovan iz Španije gde je 10 godina izdržavao kaznu zatvora zbog držanja ogromne količine novca i oružja. On se vratio u Srbiju gde je slobodan građanin i ne tereti se ni za jedno krivično delo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike