Luka Bojović nema veze sa likvidacijom Šaranovića: Progovorio osuđeni za Nikolino ubistvo!

08.11.2021

15:50

0

"Uviđaj o ubistvu Nikole Bojovića nije urađen u skladu sa zakonom"

Luka Bojović nema veze sa likvidacijom Šaranovića: Progovorio osuđeni za Nikolino ubistvo!
Nikola Luka Bojović - Copyright Foto: Profimedia / Youtube

U Podgoričkom Višem sudu, saslušanjem svedoka Miloša Delibašića iz Beograda, nastavljeno je suđenje za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. 

Za povezanost sa tim delom u podgoričkom sudu sudi se Ratku Koljenšiću, a Delibašić je svedočio posrednim putem, preko video linka. On je sprovodene iz KPZ Požarevac u beogradski sud. On je danas ostao pri ranijem iskazu u kojem je demantovao navode svedoka Miloša Vojinovića i naveo da se u dolascima u Crnu Goru nije radilo o likvidacijama i pripremama likvidacija, o čemu je kako on tvrdi "Vojinović lažno svedočio".

-Ja ne mogu da tvrdim, moje mišljenje je da Slobodan Šaranović nije povezan sa ubistvom Bojovića.. Odgovorno tvrdim da Luka Bojović nema veze sa ubistvom Brana Šaranovića...radi se o nečemu drugom...- naglasio je Delibašić tokom današnjeg saslušanja.

Guardia Civil
 

Delibašić je danas podgoričkom Višem sudu, sudskom veću kojim predsedava sudija Vesan Kovačević, predočio presudu Apelacionog suda u Beogradu kojim je svedok Miloš Vojinović osuđen ranije zbog lažnog svedočenja koje je vezano za ovaj predmet. Taj proces, na koji se odnosi pomenuta presuda, vodio se pred beogradskim pravosudnim organima.  Podgorički sud će kasnije odlučiti da li će ovu presudu uvrstiti kao jedan od dokaza. 

Delibašić je naveo da je Vojinović lažno svedočio i da on nikad nije njemu rekao da su mu Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić govorili kako spremaju ili kako su učestvovali u likvidaciji Bojovića. On je više puta sudu, u svom iskazu, naveo svoje tvrdnje na osnovu kojih je sudu ukazao na "netačne navode iz iskaza svedoka Vojinovića.

-Ovdje se radi o velikoj opstrukciji. Uviđaj o ubistvu Nikole Bojovića nije urađen u skladu sa zakonom. To je i stav suda u Beogradu. Šaranović mi nikad nije rekao da je planirao ili da je platio ubistvo Bojovića. Sve što je Miloš Vojinović pričao u tri izjave, koje su bile dostupne Crnoj Gori, je laž-kazao je između ostalog Delibašić. 

YouTube/Printscreen
 

On je dodao da se ubistvo Bojovića dogodilo 12 dana nakon što je on izašao iz zatvora i da mu je žao što je "taj momak preminuo". Kako je objasnio, po izlasku iz zatvora je otputovao sa nevenčanom ženom za Crnu Goru i tu je planirao da živi. 

Podestimo, odlukom suda u beogradu srpski državljani Saša Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić dobili po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike