Ubica "zemunskog klana" ujeo Luku Bojovića za dušu: "Moja sućut" - obratio mu se u sudnici posle ubistva brata!

05.12.2022

19:55

0

Na provokaciju zbog izjave saučešća za ubistvo brata Nikole, reagovala majka braće Bojović, koja je sedela u publici

Ubica "zemunskog klana" ujeo Luku Bojovića za dušu: "Moja sućut" - obratio mu se u sudnici posle ubistva brata!
Sretko Kalinić i Luka Bojović - Copyright Profimedia/Tanjug

Luka Bojović stigao je u Srbiju, a mnogi još prepričavaju skandal u sudnici u Beogradu, za koji je bio zadužen glavni ubica "zemunskog klana" Sretko Kalinić. On je tada, putem video-linka na posprdan način izjavio saučešće Luki Bojoviću za ubistvo brata Nikole.

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević poznatiji kao Vlada Budala, nekadašnji pripadnici "zemunskog klana", koji su tog 8. decembra 2013. godine bili u zatvoru u Španiji, saslušani su putem video-linka u postupku protiv Aleksandra Simovića zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Skandal u sudnici u Beogradu, iz koje je uspostavljen link s onom u kojoj su u Španiji sedeli Bojović i Milisavljević, izazvao je Kalinić.

- Što bi rekli Hrvati, moja sućut - obratio se Kalinić Bojoviću, koga je prethodno optužio za ubistvo Kuje Kriještorca, još jednog svedoka u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Na Kalinićevu provokaciju zbog izjave saučešća za ubistvo brata Nikole, reagovala je Anđelka, majka braće Bojović, koja je sedela u publici, ali i advokatica Luke Bojovića koja je njegove reči ocenila kao pretnju.

- Nisam pretio, ja se izvinjavam. Samo sam izjavio saučešće - rekao je ironično Kalinić.

"Tog čoveka ne poznajem"

Kalinić i ostali pripadnici "zemunskog klana", da podesetimo, u lošim su odnosima od 2010. godine, kada ih je posle ranjavanja i hapšenja u Zagrebu Sretko Kalinić optužio za mnogobrojne zločine. Bojović je, upravo na osnovu njegovih navoda, uhapšen u Španiji, jer je protiv njega bila podignuta optužnica zbog likvidacija koje su "zemunci" počinili dok su bili u bekstvu.

Pripadnici jednog od najjačih kriminalnih klanova koji su tada prvi put imali priliku da se susretnu nastavili su da se međusobno optužuju za mnogobrojne zločine.

Profimedia
Luka Bojović u sudnici u Španiji

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević izjavili su u prvom svedočenju pred srpskim sudom da ne znaju ništa o ubistvu Vukojevića. Bojović je naveo i da je Kalinić slagao kada je rekao da je od njega čuo da je Simović ubio svedoka saradnika, jer Kalinića navodno i ne poznaje.

- Moj odnos sa tom osobom ne postoji, jer ja tog čoveka ne poznajem. Nas vezuje to što je on bio prijatelj sa mojim prijateljima, Vladimirom Milisavljevićem i Cvetkom Simićem, koji je zbog drugovanja sa njim i završio kako je završio - rekao je Bojović, optužujući Kalinića za ubistvo Simića.

Tada je, međutim, za govornicu izašao Kalinić, on je odbacio Bojovićeve tvrdnje i uzvratio mu optužbama.

- On je ubio Kriještorca za braću Simović i ne možete od Luke Bojovića da očekujete da kaže nešto protiv Aleksandra Simovića. Ne znam zašto pominje Cvetka Simića, oni su eksperti za likvidacije svojih drugova - uzvratio je Kalinić.

Vlada Budala branio Luku

Posle kratke rasprave Kalinića i Bojovića, za govornicu je izašao drugi "zemunac" koji je i danas  u zatvoru u Španiji, Vladimir Milisavljević. I on je, kao i Bojović, odbacio Kalinićeve navode o ubistvu Vukojevića.

- To je apsolutna laž i nije prvi put da druge ljude optuži za ono što je on uradio. Kalinić laže i u ovom i u drugim predmetima. Lažno je optužio Luku Bojovića da je u Španiji ubio Milana Jurišića - rekao je Milisavljević, ali mu je Kalinić predložio da svi zajedno odu na poligraf.

printscreen/MUP/Profimedia
Vladimir Milisavljević i Luka Bojović

- Vlada je veliki lažov - uzvratio je Kalinić.

Posle saslušanja dvojice svedoka linkom iz Španije, zbog kojih je u maju 2013. godine i odloženo izricanje presude, tužilaštvo i odbrana izneli su završne reči.

Jovica Jovanović, zamenik tužioca za organizovani kriminal zatražio je da Simović bude osuđen, jer smatra da je dokazano da je u junu 2006. godine ubio svedoka saradnika Zorana Vukojevica Vuka, dok je odbrana tražila da on bude oslobođen optužbi.

- Posle svega, dolzimo do zaključka da Kalinić ne govori istinu. Očekujem od ovog veća i siguran sam da cemo doći do istine, a to je da ću biti oslobođen optužbi - rekao je Aleksandar Simović u završnoj reči.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike