Poznato stanje devojčice (12) koja je teško povređena u Kuršumliji! Niko ne zna kako se ringišpil otkačio, brat i sestra povređeni

08.05.2024

19:02 >> 19:53

0

Autor: M. Vu.

Prema nezvaničnim informacijama, teške povrede zadobili su brat i sestra iz kuršumlijskog naselja Pantići

Poznato stanje devojčice (12) koja je teško povređena u Kuršumliji! Niko ne zna kako se ringišpil otkačio, brat i sestra povređeni
Ringišpil u Kuršumliji na kome se desila nesreća - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Devojčica (12) koja je teško povređena oko 13.30 časova u Kuršumliji kada se otkačila metalna konstrukcija ringišpila i pritom povređeno 13 dece, je hitno prevezan u UKC Niš gde se nalazi u teškoj životnoj opasnosti, intubirana i u veštačkoj komi.

- Oko 15.30h, u pratnji lekara HMP iz Prokuplja, u UC UKC Niš, dovezeno je najteže povređeno dete (12) nakon incidenta u Kuršumliji. Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u ZC u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi. - rečeno na je iz UKC NIš.

Prema nezvaničnim informacijama, teške povrede zadobili su brat i sestra iz kuršumlijskog naselja Pantići.

Troje dece je u kuršumlijskom Domu zdravlja, sedmoro u Prokuplju, a jedno dete je prebačeno za Niš.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Dvoje dece je pušteno na kućno lečenje.

Hitna pomoć Doma zdravlja Prokuplje je takođe na terenu kao ispomoć kuršumlijskom Domu zdravlja u zbrinjavanju povređenih.

Ovaj ringišpil već par dana je tu, a danas je vašar u Kuršumliji, a prema našim informacijama, deca su bila na njemu kada se konstrukcija otkačila.

Kako je došlo do incidenta još nije poznato ali se na fotografijama može videti da su korpe u kojima deca sede tokom vožnje, završile ne zemlji, a čini se i da je središni deo konstrukcije prepolovljen.

Uhapšeni zakupac placa i vlasnik ringišpila

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u nesreći na vašaru u Kuršumliji, prilikom rušenja konstrukcije ringišpila, povređeno 13 lica.

"U današnjoj nesreći u Kuršumliji na vašaru povodom Markovdana, prilikom rušenja konstrukcije ringišpila, povređeno je 13 lica starosti od 10 do 22 godina.

Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila, uhapšeni su i zadržani zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti," izjavio je ministar Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike