Suđenje za ubistvo brata Luke Bojovića: Utvrđeno da je na snimku likvidacije Saša Cvetanović zvani Pitbul!

05.12.2022

10:23

0

Autor: 24sedam

Nikola Bojović je ubijen 29. aprila 2013. u centru Beograda

Suđenje za ubistvo brata Luke Bojovića: Utvrđeno da je na snimku likvidacije Saša Cvetanović zvani Pitbul!
Nikola i Luka Bojović - Copyright Ubistvo snimile kamere Printscreen Youtube Profimedia

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Ratku Koljenšiću za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Pred sudom je rečeno da veštak iz Beograda svojim nalazom tvrdi da je na snimku, vezanim za slučaj ubistva Nikole Bojovića, Saša Cvetanović zvani Pitbul.

Kako piše portal Dan, advokat optuženog Koljenšića, Boris Marinović, predložio je sudu da se neposredno, putem video-linka, sasluša veštak iz Beograda koji svojim nalazom tvrdi da je na snimku vezanim za slučaj ubistva Nikole Bojovića, Saša Cvetanović, a sud je prihvatio njegov predlog.

Profimedia MUP
Luka Bojović, Saša Cvetanović zvani Pitbul

Tako da će na narednom ročištu, putem video linka, biti saslušana Marija Đurić Cveić veštak antropološke struke iz Beograda čije mišljenje u nalazu glasi da je na osnovu svih karakteristika utvrđeno da je na snimku Saša Cvetanović.

Nikola Bojović je ubijen 29 aprila 2013. u centru Beograda dok je išao u pekaru. Ubica je bio maskiran kačketom i kragnom prsluka, što su snimile kamere u Ulici carice Milice.

Na snimcima se vidi kako ubica prilazi Nikoli, vadi pištolj iz džepa, nišani i puca. Otrčao je zatim sa mesta zločina.

Cvetanović ispalio 15 projektila u Nikolu Bojovića

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Kolješić 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu i automobil kako bi zajedno sa Cvetanovićem više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

- Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Printscreen/Youtube/Vijesti/Rudar 7
Slobodan Šaranović je ubijen 2017. godine

Optužnicom se navodi da su sada pokojni Slobodan Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja posle izvršenih krivičnih dela, obezbijedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih djela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog dela ubistvo.

Slobodan Šaranović je ubijen u martu 2017. godine u Budvi.

"Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata!"

Pitbul je tokom suđenja je ostao bez brata Jugoslava koji je 27. septembra 2017. ubijen u Vranju. Nekoliko dana kasnije, Cvetanović se za sudskom govornicom obratio Bojoviću: "Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata!"

Luka Bojović je, da podsetimo, deportovan iz Španije gde je 10 godina izdržavao kaznu zatvora zbog držanja ogromne količine novca i oružja. On se vratio u Srbiju gde je slobodan građanin i ne tereti se ni za jedno krivično delo.

Presude

Specijalni sud u Beogradu je Sašu Cvetanovića zvanog Pitbul i Slavišu Novakovića osudio na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić dobili po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Koljenšiću se sudi u Crnoj Gori, koja je odbila da ga izruči Srbiji.

Svedok saradnik Tužilaštva Miloš Vojnović osuđen je na 17 godina zatvora, a Goran Maletić (rođen Bojanić) na godinu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike