Muža izbola nožem, raskomadala testerom, pa delove tela kuvala u loncu! Jezivi Terezin zločin šokirao Srbiju

10.05.2023

08:00

1

Tereza Perić (46) osumnjičena da je pre godinu dana počinila teško ubistvo muža Srđana (42) u Zrenjaninu

Muža izbola nožem, raskomadala testerom, pa delove tela kuvala u loncu! Jezivi Terezin zločin šokirao Srbiju
Kuća u kojoj se dogodio zločin, Tereza i Srđan Perić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Printscreen/Facebook/Srdjan Tereza Peric

Svirepo ubistvo, nalik onima iz ritopečke klanice, dogodilo se pre godinu dana u Zrenjaninu. Tereza Perić (46) na jeziv način usmrtila je svog nevenčanog supruga Srđana Perića (42) u njegovoj kući u Zrenjaninu. Ona ga je do smrti ubadala nožem, pa raskomadala motornom testerom pred svojom maloletnom ćerkom, a potom delove tela kuvala u šerpi sa namerom da ih tako usitnjene raspe po Zrenjaninu. Posle zločina je sprovedena na odeljenje psihijatrije, ali je posle nedelju dana prebačena u pritvor u kome se i danas nalazi pod sumnjom da je počinila teško ubistvo.

Monstruozan zločin dogodio se 10. maja prošle godine kasno popodne. Pre ubistva, kako se moglo čuti od komšija iz zrenjaninskog naselja Zeleno Polje, ali i Terezinog bivšeg supruga Miljaima Ljutića, ona je Srđana uspavala sedativima, a potom, dok je spavao, krenula u krvavi pir.

- Čuo sam da ga je najpre uspavala, zaklala nožem, a potom i isekla motornom testerom. To se dogodilo sinoć. Navodno mu je isekla noge, čije je delove zajedno sa genitalijama kuvala u loncu. Omamljen je krenuo da puzi do dnevne sobe gde je bila naša ćerka. Ona je videla kako Tereza nožem ubija Srđana, krvi je bilo na sve strane. Kada ga je ubila, isterala je ćerku napolje koja je tada zvala mog sina da dođe i rekla "Mama je zaklala Srđana" - ispričao je narednog dana Ljutić.

Posle hapšenja u noći 11. maja, Tereza je zbrinuta u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice, a kasnije je prebačena na psihijatriju. Nakon što policija koja je na lice mesta izašla nije mogla da veruje šta je u kući u ulici Duška Trifkovića zatekla, slično se dogodilo i sa medicinskim osobljem koje je Terezu pregledalo.

- Ona je bila sva krvava i dezorijentisana. Videli smo i slike sa uviđaja, to je bilo strašno. Jedna tako mala žena uspela je da ne samo savlada muškarca, već i da mu povadi i krene da kuva sve organe, jel možete to da zamislite? Bubrege, srce, polni organ.. I da u posebnom loncu kuva jednu celu ljudsku nogu! Eto, ne mogu da verujem ni šta vam izgovaram - ispričala je kasnije za medije medicinska radnica koja je želela da ostane anonimna.

Sin zvao policiju

Ubistvo je prijavio Terezin sin iz prvog braka Damir Lj., koga je prethodno pozvala maloletna sestra koja je bila u kući u trenutku masakra.

- Preživeo sam horor, kao i mlađa sestra. Mama je bila smirena, kuvala je delove tela, ja sam pozvao policiju i rekao sam: "Hoću da prijavim ubistvo moja majka je ubila očuha". Policajci su bili usplahireni - ispričao je Damir, koji sa sestrom D. Lj. od 15 godina i ocem Miljaimom koga zovu Zoki, živi u kućerku na 500 metara od kuće, gde je Tereza mučki ubila supruga Srđana.

Mladić je ispričao da je njegova sestra rekla da neće više da je vidi, jer ona više nije njena majka, dok je on posle zločina imao pomešana osećanja i rekaoda bi otišao da je vidi da posle svega popriča sa njom.

Tereza je, kako je ispričao Damir, imala neki gnev prema Srđanu već duže vreme i on je dosta nervirao.

- Ona je živela loš život. Istinski njihov život znamo samo mi u porodici, iako komšije kažu da su se ljubili pre par dana. Ranije mu je zapalila krevet, izazvala požar, dosta je impulsivna i ekstremna u emocijama. Čak i neuračunljiva - ispričao je njen sin.

Trovala ga, palila krevet

Prema njegovim rečima, on i sestra su znali da je njihova majka planira zločin, ali Srđana nisu upozorili, jer to nisu shvatali ozbiljno.

24sedam/Katarina Mihajlović
Miljaim Ljutić, bivši suprug Tereze P.

- Uvek je volela da gleda morbidne stvari, nerešene misterije, psihološke trilere. Mislim da je nije bilo briga da li će da bude uhvaćena ili ne. Mislio sam da blefira. Nagovorio sam je da otvori vrata i video sam njegove noge na podu, ušao sam i video da mu fali parče noge. Bilo je krvi po zidovima, izgledalo je kao mleveno meso. Pokušao sam da budem pribran. Pričali smo pet do 10 minuta o tome šta će da uradi sa telom. Ja sam igrao kao da sam na njenoj strani, da neću zvati policiju. Pitao sam je šta želi dalje da uradi, ona mi je rekla da želi da ga raskomada, da ne bi sve delove ostavila na isto mesto kako bi sakrila zločin. Stavila je delove i u lonac - otkrio je jezive detalje kasnije Damir.

I prema bivšem mužu, Damirovom ocu, bila je takva. Srđan je, zbog nje, preživljavao pakao.

24sedam/Katarina Mihajlović
Policija je dan posle zločina obezbeđivala kuću

- Pravila je haos Srđanu, ležao je u zatvoru zbog nje mesec dana, palila mu je kuću, trovala ga, bacala telefone u vatru, bila je nepodnošljiva. On je čovek stvarno voleo, primio i njenu ćerku i mene, igrali smo šah - ispričao je Damir.

Komšije iz naselja Zeleno Polje potvrdile su da je Tereza i pre zločina u više navrata pokušavala da ubije Srđana. Stavljala mu je lekove u kafu i palila krevet.

- Srđan je do pre godinu dana bio neoženjen. Onda je došla ona. Posvađaju se s vremena na vreme, pa ona ode kod bivšeg muža. Dođe nekad skuva nešto i nestane opet kroz dva dana. Srđana znam oduvek. Bolovao je od psihičke bolesti, ali je redovno pio lekove i nikada sa njim niko nije imao probleme. Viđali smo ga na biciklu ili kad šeta psa. Bio je dobar čovek - ispričao nam je posle zločna jedan od komšija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike