Jaguari - Upoznajte ljude koji veruju da su vanzemaljci u ljudskom obliku

23.01.2022

15:00

0

Autor: 24sedam

Veruju da su preuzeli mnoge zemaljske uloge, uključujući spartanske ratnike, prinčeve Maja i egipatske vođe

Jaguari - Upoznajte ljude koji veruju da su vanzemaljci u ljudskom obliku
profimedia-0430203368 - Copyright Profimedia

Sat vremena od prestonice Brazila, u Braziliji, nalazi se jedna od duhovnih prestonica zemlje Dolina izlazećeg Sunca.

Na prvi pogled, izgleda kao minijaturni tematski park gde posetioci mogu da vide kopije svetskih čuda bez potrebe da putuju do stvarnih lokacija. Tako, kompleks hramova na jezeru sadrži piramidu, hram nalik svemirskom brodu, šestokraki molitveni centar i nekoliko skulptura u obliku elipse.

Profimedia
 

Najbrže rastuća religija u Brazilu, Dolina izlazećeg Sunca, jedan je od najzanimljivijih fenomena današnjice, a sami vernici opisuju sebe kao članove velikog spiritualnog plemena. Smatraju se potomcima naprednih vanzemaljskih bića, poslatih na zemlju pre 32.000 godina kako bi pokrenuli ljudsku evoluciju.

 

Dolina izlazećeg Sunca broji preko 700 hramova po celom svetu i gotovo 800.000 članova koji se nazivaju Jaguarima. Prema doktrini ove verske zajednice, Jaguari su bili zaslužni za mnoge izume i svetska čuda, poput egipatskih piramida, sve dok navodno nisu zastranili od svoje svete misije. Ali, na pravi put ih je 1959. godine vratila tzv. teta Neiva i ujedinila skoro izgubljeno spiritualno pleme.

Profimedia
 

Naime, Neiva Chavez Zelaya bila je udovica s četvoro dece kada je započeo njen duhovni put. Radila je kao vozač kamiona u Braziliji, a nakon toga se pridružila pokretu koji se zalagao da Rio de Žaneiro postane glavni grad Brazila. Tada se dogodio presudan trenutak kada je počela da doživljava spiritualističke epizode za koje je kasnije objašnjavala da su je zapravo posetili duhovi vanzemaljskih bića.

 

Od tog trenutka njen lik i delo poprimaju božanski značaj i Neiva postaje glavna ikona sve popularnije Doline izlazećeg Sunca.

Vera ovih ljudi temelji se na kombinaciji katoličanstva i elemenata egipatske, grčke, indijske, rimske i afričke religije i ikonografije.

Čak i nakon smrti osnivača Neive Chavez Zelaye 1985. godine, Dolina izlazećeg Sunca postaje jedna od najbrže rastućih verskih zajednica u Brazilu, a broj članova rapidno raste i u drugim državama sveta. Ipak, većinsko društvo te pripadnici drugih religijskih pokreta u Brazilu izbegavaju Dolinu karakterišući je kao kult i utočište za izgubljene duše, a neki i kao zajednicu sledbenika đavola.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike