Gradić u Francuskoj zabranjuje ulazak vanzemaljcima: Policajci do sada nisu bili u prilici nikoga da uhapse

04.12.2021

15:00

0

Gradonačelnik odbija da poništi zakon jer kaže da je „očigledno efikasan jer se od tada nijedan svemirski brod nije pojavio“

Gradić u Francuskoj zabranjuje ulazak vanzemaljcima: Policajci do sada nisu bili u prilici nikoga da uhapse
Ilustracija - Copyright Pixabay

Francuski grad Šato du Pap ili Papski dvorac nalazi se na 12 kilometara udaljenosti od Avinjona i broji svega nekoliko hiljada stanovnika. Mesto je poznato po svom vrhunskom crnom vinu koje sa njim deli i ime.

Pored vina, Šato du Pap je poznat po zakonu koji je na snazi od 1954. godine. Tadašnji gradonačelnik Lusijen Žene je zabranio „preletanje, sletanje ili poletanje letećih tanjira“ u toj oblasti. Oni vanzemaljci koji prekrše ovu zabranu, biće zadržani u pritvoru.

U proteklih 67 godina, nijedan policajac nije bio u prilici da uhapsi vanzemaljca koji je ugrozio teritoriju mesta Šato du Pap.

Printscreen/YouTube
 

Pre nekoliko godina je tadašnji gradonačelnik mesta, Klod Avril, izjavio da neće poništiti zabranu jer to ipak „malo začini stvari“. Sem toga, dodao je, zakon je efikasan jer nijedan leteći tanjir nije sleteo od kako je usvojen.

A sve je počelo godinu dana ranije kada je u francuske bioskope stigao film „Rat svetova“. Ubrzo, francuski građani su svuda počeli da primećuju leteće tanjire. Jedan od njih je bio Marius Devilde iz Šato du Papa.

On je ispričao da je u noći 10. septembra 1954. godine, njegov pas počeo besno da laje. Marius je izašao napolje. Video je tamni čudni predmet u blizini i dva još čudnija stvorenja kako bulje u njega. Bili su metar visoki i imali su sjajne okrugle glave. Iz njihovog svemirskog broda je izleteo snop koji ga je zaslepeo i paralizovao. Storenja su potom ušla u brod, koji se uzdigao i odleteo velikom brzinom.

Devilde je prijavio svoju priču policiji i ubrzo se pojavila u novinama širom sveta. Odjednom su ljudi širom Francuske počeli da opisuju da su videli leteće predmete koje su nazivali „leteći tanjiri“ ili „leteće cigarete“.

I dok su neki videli pretnju od međuplanetarnog sukoba, gradonačelnik Šato du Papa je video priliku da skrene pažnju na svoj grad: doneo je zakon o zabrani neidentifikovanih letećih objekata koji je stupio na snagu 25. oktobra.

Evo kako glasi zakon:

Član 1.

Na teritoriji zajednice zabranjeno je preletanje, sletanje i poletanje aviona poznatih kao leteći tanjiri ili leteće cigare, bez obzira na njihovu nacionalnost.

Član 2.

Svaki objekat, poznat kao leteći tanjir ili leteća cigara, koji sleti na teritoriju zajednice biće odmah zadržan u pritvoru.

Član 3.

Za izvršenje ove uredbe staraju se šumar i gradski redar, svako u onome delu sektora koji se na njega odnosi.

 

Kalifornijski proizvođač vina Rendal Grejem, obožavalac Šato du Papa, je svoje najbolje vino nazvao po ovom zakonu. Vino, Le Cigare Volant, ima etiketu koja prikazuje misteriozni svemirski brod koji lebdi iznad vinograda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike