Ovo su najlepši nacionalni parkovi u Evropi

18.05.2022

09:11

0

Autor: 24sedam

Na ovom destinacijama uživaćete u čistoj prirodi

Ovo su najlepši nacionalni parkovi u Evropi
croatia-g82bf53fe6_1920 - Copyright Pixabay

Volite prirodu, šume, jezera, floru i faunu? Otkrivamo vam najlepše nacionalne parkove u Evropi.  Zaboravite gužvu, plaže,  bučne gradove i opustite se u najboljim nesvakidašnjoj prirodi.

Pixabay
 

Plitvička jezera Hrvatska

Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj i jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija ove zemlje. Region je proglašen nacionalnim parkom 1949. godine, a od 1979. godine Plitvice se nalaze i na Listi svetske baštine UNESCO-a.Jezera se nalaze u Lici, između planina Mala Kapela i Lička Plješevica, i zauzimaju površinu od oko 300km2. Park je najvećim delom pokriven šumom, a njegov najatraktivniji deo, jezera, zauzimaju samo 1% površine.

Pixabay
 

Sakon Svitzerland Nemačka

Nacionalni park Saksonska Švajcarska, n u Nemačkoj Slobodnoj državi Saksoniji u blizini glavnog grada Drezdena . Pokriva dve oblasti od 93,5 km² u srcu nemačkog dela planina Elbe peščara koji se naziva Saksonska Švajcarska. Nacionalni park se graniči sa nacionalnim parkom Boemska Švajcarska u Češkoj Republici.

 

Pixabay
 

Belluno Dolomites Italija

Planinski venac koji se nalazi u severoistočnoj Italiji. Čine deo Južnih krečnjačkih Alpa i prostiru se od reke Adiđe na zapadu do doline Piave na istoku. Severnu i južnu granicu definišu dolina Puster i dolina Sugana . Dolomiti su skoro podjednako podeljeni između provincija Beluno, Južni Tirol i Trentino.

Pixabay
 

Vild Taiga Finska

Divlja tajga pokriva područje prirodne divljine netaknuto ljudskom rukom, idealno za posmatranje i fotografisanje životinja u divljini. Ovde možete uočiti mrkog medveda, vukove , kao i losa, šumskog jelena, leteću vevericu, dabrove i neke od naših velikih ptica grabljivica u njihovom prirodnom staništu. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike