Ovo su najlepša skrivena mesta za odmor u Turskoj

17.05.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Prirodne lepote ove velike zemlje, spojene sa istorijskim spomenicima, gostoprimljivošću turskog naroda, privlače svake godine milone ljudi

Ovo su najlepša skrivena mesta za odmor u Turskoj
Turska more (2) - Copyright Pixabay

Otkrijte najlepše skrivene dragulje u Turskoj, tajne destinacije koje oduzimaju dah. Šta kažete na spa odmor u Pamukkaleu ili boravak u Amasri, jednom od najlepših skrivenih dragulja na Crnom moru.

Pixabay
 

Kemer

Postao jedno od najlepših i najpopularnijih letovališta u provinciji Antalija. Savršena destinacija za odmor sa porodicom, ljubavnicima ili prijateljima. Mnoga odmarališta su se naselila u ovom primorskom odmaralištu posvećenom opuštanju, blagostanju i zabavi. Tokom svog boravka u Kemeru ne propustite da posetite plaže Čiralija, svrstane među najlepše plaže u Turskoj.
 

Pixabay
 

Pamukela 

Neverovatan prirodni fenomen je izvor svetlucave beline Pamukkalea što na turskom znači „zamak od pamuka“. Kalcijum oksid daje belu boju ovom jedinstvenom mestu na svetu, još jedan prirodni fenomen, verovatno zemljotres, je u poreklu ovih velikih terasa koje formiraju prirodne bazene. Pamukkale je takođe rangiran među najboljim prirodnim bazenima u Evropi. U zavisnosti od broja ljudi, kupanje u ovim bazenima može biti manje ili više teško, ali možete uživati u trenutku blagostanja i smirenosti ako rezervišete svoju sobu u nekom od termalnih hotela Pamukkale.

Pixabay
 

Nemrut Dagl

Ovu jedinstvenu lokaciju na svetu morate videti jednom u životu. S pogledom na grad Adiiaman, na granici sa Sirijom, Nemrut Dagl je i ime ove planine i mesta na kome su pronađene ove neverovatne ljudske glave ili glave orlova isklesane u kamenu. Stvoreni su da uspostave moć Aleksandra I i njegovih generala. Kult ličnosti da se legitimiše sila uzeta nije ništa novo. Najbolje doba godine za istraživanje ove izuzetne lokacije je od sredine aprila do sredine oktobra. Otkrićete  grob kralja Antioha 1 iz Komagene, jednu od najviših humki u Evropi i jedan od najboljih skrivenih dragulja u Turskoj

Pixabay
 

Amasra

Smatra se jednom od najlepših destinacija u regionu Crnog mora, Amasra je savršena destinacija za odmor van utabanih staza. Ovo malo primorsko odmaralište popularno je među Turcima koji tokom leta beže iz Istanbula ili Ankare i dolaze da napune baterije u ovo idilično mesto. Amasra je destinacija za opuštanje i nerad. Odmorite se na plažama „Buiuk Kiman i Kucuk Liman“,možete ići na izlet brodom ili prošetati i uživatu unestvarnim pejzažima. Ako želite da idete u kulturni izlet, obavezno posetite muzej Amastra koji je nagrađen titulom najlepšeg malog muzeja u Turskoj. U luci vas čekaju brojni restorani da probate ribu ili ukusne salate i ukusne domaće proizvode.


BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike