Novi svemirski hotel dočekaće Zemljane brže nego što ste mislili

17.05.2022

16:30

0

Autor: 24sedam

Objekat će obezbedi luksuzno odmaralište iz snova

Novi svemirski hotel dočekaće Zemljane brže nego što ste mislili
Screenshot_80 - Copyright Printskrin/youtube Tech Vision

Rezervacija vašeg sledećeg odmora u svemiru sa pogledima izvan ovog sveta uskoro bi mogla da postane stvarnost. Orbital Assembli Corporation je najavila dva nova koncepta stanica dizajniranih sa smeštajem za svemirski turizam. Jedna od stanica, nazvana Pioneer, mogla bi da orbitira oko Zemlje već 2025. godine.

Printskrin/youtube Tech Vision
 

Fondacija Gejtvej emitovala je ideje za svemirski hotel 2019. Cilj stanica je da vode svemirski poslovni park koji može da služi kao dom daleko od kuće sa prostorom za kancelarije i turiste,  Predložena stanica Pioneer može da primi 28 ljudi. Druga stanica, Voiager, koja bi trebalo da bude otvorena 2027. godine, može da primi do 400 ljudi. Prethodno najavljena 2019. godine, stanica Voiager je bila poznata kao Von Braun stanica, ali je kasnije rebrendirana. „Cilj je oduvek bio da se omogući velikom broju ljudi da žive, rade i napreduju u svemiru“, rekao je izvršni direktor Orbitalne skupštine. Manja stanica poput Pioneer-a omogućava ljudima da počnu da doživljavaju prostor u većoj, bržoj skal. Pioneer će takođe imati na raspolaganju istraživačke objekte za iznajmljivanje.
 

Printskrin/youtube Tech Vision
 

Etika svemirskog turizma i povezani troškovi su trenutno u toku dok milijarder već planiraju misije u svemir. Međutim, Vendi Vitman Kob, politikolog iz vazduhoplovstva, kaže da raketiranje ne-astronauta u svemir otvara vrata naprednim tehnologijama, izaziva entuzijazam u vezi sa svemirskim putovanjima i testira bezbednosne parametre putovanja u i iz svemira.

Printskrin/youtube Tech Vision
 

Ipak putovanje u Svemir je još uvek u povojima i mi smo uzbuđeni što ćemo dati svoj deo da ga poguramo napred kako bismo pomogli da se poboljša život na Zemlji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike