Nestvarni Kapri: Evo zašto je legendarno ostrvo toliko traženo

16.05.2022

18:15

0

Autor: 24sedam

Zadivljujuću destinaciju najbolje ćete doživeti tokom nekoliko dana boravka

Nestvarni Kapri: Evo zašto je legendarno ostrvo toliko traženo
italy-g32c0b7694_1920 - Copyright Pixabay

Južni dragulj, razglednica rustične lepote, Kapri je jedna od najlepših i najpopularnijih destinacija u Italiji. Većina posetilaca ga vidi samo na užurbanom jednodnevnom izletu iz Sorenta, Pozitana ili Napulja, gde turističke horde i ograničenje vremena ograničavaju vaše uživanje na ovom izuzetnom ostrvu.

Pixabay
 

Ako imate priliku, otkrićete neke različite strane ovog istorijskog okruženja daleko od izluđujuće gomile. Od maja do septembra je vrhunac sezone kada međunarodni putnici i lokalni Italijani hrle na stenu. Boravak preko noći daje vam prednost da istražite oblast pre nego što trajekti stignu. Kada ode poslednji hidrogliser, možete uživati u blažoj večeri i prepustiti se njenim romantičnim čarima da vas preplave. Ako imate samo jednodnevni izlet , ne propustite ovo mediteransko čudo, ali što više vremena možete da posvetite ovom ostrvu iz knjige priča, više ćete se zaljubiti u njega. 

Pixabay
 

 Faraglioni 

Ako istražite ovo područje čamcem, možete ploviti pravo kroz kameni luk - ne zaboravite da se poljubite za sreću dok prolazite ispod. Alternativno, postavite kamp na plažama La Fontelina ili da Luigi sa pogledom na Faraglioni. Najdalja stena je dom poznatog plavog guštera čija kamuflaža odražava neverovatnu kobaltnu nijansu mora. Lepota boravka na ostrvu je što ćete imati vremena da doživite osvetljenje izlaska ili zalaska sunca koje miluje ove stene.

 

Pixabay
 

Pjaceti

Srce Kaprija je njegov mali centralni trg - uvek moderna, uvek prepuna Pjaceta. Zvanično poznat kao Piazza Umberto 1, ako možete da dobijete sto u jednom od terasastih kafića koji gledaju na toranj sa satom, možete provesti popodne gledajući kako lepo obučeni lepi ljudi dolaze i odlaze. Možete čak i špijunirati slavnu ličnost ili dve, jer je ovaj trg magnet za bogate i slavne. Nije jeftino mesto za kafu ili koktel, ali to je nezaboravno razmetanje. Nakon toga, prošetajte ulicom Corso Vittorio Emanuele i preko Camerelle za neku maloprodajnu terapiju Caprese. Uspinjača vas može prevesti od luke do Pjacete za oko 3 minuta.

Pixabay
 

Giardini Di Augusto

Na 15 minuta hoda od Pjacete naći ćete ovu idiličnu baštu sagrađenu na drevnim terenima vile cara Avgusta. Niz terasa gleda na fantastičan pogled na Faraglioni, Marina Piccola i Via Krupp, čineći klasičnu panoramu Caprese. Ne propustite šetnju ovim cvetnim stazama i vidikovcima na litici. Ako svoju posetu možete uskladiti sa masom izletnika, tim bolje.
 

Pixabay
 

Blue Grotto

Ako postoji jedan prizor koji morate videti na ostrvu Kapri, to je zadivljujuća Plava pećina, lokalno poznata kao Grotta Azzurra. Prirodna pećina ima drugo pećinsko ušće ispod površine koje emituje sunčevu svetlost odozdo. Ovaj magični efekat stvara intenzivan plavi sjaj koji morate da vidite da biste verovali, posebno ako možete da budete tamo od podneva do 14 časova (iako su tada sastavi najduži). Vodiči čamcem na vesla vode vas u pećinu na oko pet minuta azurnog strahopoštovanja. Upozorenje: mali ulaz u Plavu pećinu visok je manje od metra i zatvoren je za vreme često uzburkanog mora. Ako odvojite samo jedan dan da posetite Kapri, možda nećete moći da doživite ovaj vrhunac.


BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike