Četiri načina da skratite "one dane" u mesecu

05.04.2021

17:20 >> 14:23

0

Među njima ima i potpuno prirodnih

Četiri načina da skratite "one dane" u mesecu
Copyright Profimedia

Sigurno ste mnogo puta poželeli da vam ciklus kraće traje i zavideli prijateljicama kojima se završava posle samo tri dana.

Onda će vas obradovati vest da postoji nekoliko načina da to uradite, a neki su potpuno prirodni i svima dostupni.

Prva i svima dobro poznata metoda je – seks. Tako se ubrzava izbacivanje mentsrualne tečnosti. Razlog tome su intenzivnije i učestalije kontrakcije tokom orgazma. Takođe, možete postići iste rezultate i tokom masturbacije.

Neka istraživanja kažu da kod vegetarijanaca i žena koje jedu više povrća ciklus traje kraće i manje je obilan. To rezultira smanjenjem nivoa gvožda u organizmu usled specifičnog načina ishrane.

Velike doze vitamina C mogu da dovedu do povećanja nivoa progesterona u organizmu koji može da skrati dane krvarenja. Ostaje neizvesno da li je moguće uneti toliko veliku dozu vitamina C, a ne reskirati stomačne tegobe.

Lekovi poput andola i brufena mogu da smanje bol tokom ciklusa, a mogu i da utiču na brzinu izbacivanja tečnosti. Oni mogu da dovedu do povećanih kontrakcija materice i na taj način skrate vreme trajanja ciklusa. Brufen razređuje krv, pa vam se može činiti da više krvarite.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike