Tada je proglašena za najgoru majku, a zbog njenog gesta ćerka ni 10 godina kasnije nije uspela da povrati samopouzdanje

08.04.2021

19:21 >> 11:53

0

Ukinula joj je hranu, stavila je na dijetu, a sve detalje iznela u Vogu. A kaže da bi ponovo sve isto uradila

Tada je proglašena za najgoru majku, a zbog njenog gesta ćerka ni 10 godina kasnije nije uspela da povrati samopouzdanje
Copyright Printscreen

Nije lako doživeti i preživeti javnu sramotu, a još je teže kada poniženje dolazi od majke, a vi ste samo sedmogodišnja devojčica. Pre deset godina ceo svet je gledao kako joj se majka podsmeva zbog težine i kako je tera na dijetu, a, kako kaže, sa posledicama se i danas nosi.

Beti Kubrovi Vejs, ćerka popularne spisateljice Dare Lin Vejs, kao devojčica završila je u “Vogu” jer je njena mama celom svetu rešila da obznani da ju je sa sedam godina naterala na dijetu. Sve detalje mogli su da čitaju svi kojima je u ruke došao popularni časopis.

U tom trenutku, Beti je imala samo sedam godina, 43 kilograma, a bila je visoka 130 centimetara.

– Majka mi je rekla da sam gojazna i da moram na dijetu. Bila je to vrlo restriktivna dijeta koja je trajala godinu dana. Otimala mi je pića sa šlagom iz ruku i u svakom trenutku pazila na to šta jedem. Dala je i intervju za “Vog” u kome je detaljno opisala šta mi “dozvoljava” da jedem. Nisam smela da jedem slatkiše i grickalice kao moji prijatelji. Deserte mi je potpuno izbacila sa menija i merila mi porcije – priča Beti.

Čim je tekst ugledao svetlost dana, Dara je na internetu proglašena za “najgoru majku na svetu”. Mediji su naširoko pisali o tom intevjuu, sažaljevali devojčicu i prognozirali joj poremećaj u ishrani.

Betty is now 17 and finally telling her own story, saying: "My confidence hinges so much on how my body feels or looks."

Posted by Mamamia on Уторак, 06. април 2021.

Iako je od tada prošla cela decenija, Beti je medijima priznala da i dalje ne može da se natera da pročita taj čuveni tekst.

– Ne sumnjam da je moja mama imala dobre namere i činjenica je da sam tada izgubila sedam kilograma i hranila se zdravije. Međutim, od tada moja težina stalno varira, a moje samopouzdanje je nepostojeće. Moja mama i dalje stoji iza toga da je uradila pravu stvar i spasila me gojaznosti. Činjenica je da bi mi danas bilo mnogo gore da se tada nisam naučila zdravoj hrani i održavanju kilaže – kaže Beti, ali kaže i da i dan-danas ne može da odoli, a da se ne upoređuje sa majkom koja je, kaže “opsednuta svojom težinom”.

Iako je Beti ostala bez samopouzdanja njena majka kaže da i dalje stoji iza svoje odluke.

-I dalje stojim iza svog zapažanja da je gojaznost loša. Moja ćerka je imala samo sedam godina i probleme sa pritiskom – to se dogodilo kada se naglo ugojila. Razumem želju da zaštitimo decu i da im pošaljemo poruku da su svi lepi i posebni i zaista se zalažem za prihvatanje svih oblika i veličina tela, ali postoji neka granica koja ne sme da se pređe, kada ta kilaža počne da ugrožava zdravlje. Često mi roditelji gojazne dece kažu da ne smeju da sa njima govore o kilaži da im ne bi nabili komplekse. Mislim da o tome treba pričati, samo treba izabrati pravi pristup. Detetu moramo da usadimo zdrav odnos prema hrani i njegovom telu – rekla je Dara.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike