Ako želite da smršate do leta izbacite ove četiri stvari iz ishrane

10.05.2021

08:05 >> 07:47

0

Poslednji je čas da u letnju sezonu uđete spremni

Ako želite da smršate do leta izbacite ove četiri stvari iz ishrane
Copyright pixabay

Pored fizičke aktivnosti, hrana ima presudan uticaj na vašu težinu. I zato je važno da se hranite pravilno. Ako ste se preko zime malo opustili, sada je poslednji trenutak da se pre letnje sezone rešite barem nekoliko kilograma.

Zato ako želite da smršate, izbegavajte ove četiri namirnice i do leta ćete biti lakši bar nekoliko kilograma! I svakako ćete se bolje osećati.

1. Gazirana pića

Najveći su izvor praznih kalorija. Pune telo velikom količinom kalorija, a nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Veće su šanse da ćete se ugojiti ako redovno pijete sokove.

2. Alkohol

Ako želite da skinete kilograme, morate da prestanete da pijete alkohol. Zbog alkohola unosite dodatne kalorije u telo, a on podstiče da i jedete više i usporava metabolizam.

Profimedia

3. Trans masti

Nalaze se u prženim i prerađenim namirnicama. Trans masti podstiču gojenje, a uzrokuju i skladištenje masti iz drugih delova tela u trbušnu regiju.

4. Rafinisane žitarice

One uključuju brašno, beli hleb, beli pirinač, belu testeninu i njihove derivate. Prilikom procesa obrade ove namirnice gube vlakna i hranljivi sadržaj, a ostaju šećer i skrob, koji se pretvaraju u masnoću i dovode do gojenja. Trebalo bi da jedete proizvode od celog zrna žitarica.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike