Tri namirnice koje bi trebalo da izbegavate ako želite da se rešite suvišnih masnih naslaga, po savetu nutricionista

02.04.2024

06:44

0

Autor: K. B.

Kako se leto i sezona kupaćih kostima bliže, mnogi od nas rade na tome da oblikuju svoju figuru

Tri namirnice koje bi trebalo da izbegavate ako želite da se rešite suvišnih masnih naslaga, po savetu nutricionista
pexels-antoni-shkraba-4989378 - Copyright Pexels

Doručak se često ističe kao najvažniji obrok u toku dana. Zato je bitno da pažljivo birate šta ćete uneti u svoj organizam ujutru. Nutricionistkinja Krutika Nanavati ističe da prekomeran unos natrijuma može negativno uticati ne samo na celokupno zdravlje, već i na napore u skidanju kilograma, posebno kada je reč o gubitku masnih naslaga u predelu stomaka. Ona iznosi koje namirnice treba izbegavati za doručak kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Profimedia
 

Namirnice poput slanine i kobasica, koje su bogate natrijumom i zasićenim mastima, mogu dovesti do zadržavanja vode u organizmu. Zato je poželjno da izbegavate prerađeno meso i umesto toga birate proteine poput jaja i mahunarki.

Gotovi sendviči koji se kupuju u prodavnicama su praktični, ali mogu biti izvor skrivenog natrijuma. Često sadrže velike količine konzervansa i natrijuma, što može dovesti do nadutosti i zadržavanja vode. Bolje je da sami pripremate sendviče kod kuće.

Instant ovsene kaše, iako se smatraju zdravim, mogu biti obogaćene dodatnim šećerima, pojačivačima ukusa i visokim nivoom natrijuma. Umesto njih, preporučuje se priprema domaće ovsene kaše sa svežim voćem kako biste izbegli ove dodatke.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike