Zbog ovih navika ste hronično umorni, a nije u pitanju manjak sna

28.09.2020

08:28

0

Ovo su 4 glavna razloga

Zbog ovih navika ste hronično umorni, a nije u pitanju manjak sna
Copyright Pixabay

Spavate dovoljan broj sati, a tokom dana se vučete kao prebijena mačka. Zato morate da znate da san nije razlog za to, već postoje još neki. Stvar je vaših navika, ali i ne unošenja pojedinih važnih elemenata u vaš organizam. Izdvajamo četiri najznačajnija razloga vašeg umora.

Fizička neaktivnost

Vežbanje nije važno samo za vitku liniju, već i za opšte stanje i zdravlje. Istraživanja su pokazala da je dovoljno da budete fizički aktivni samo tri puta nedeljno po 20 minuta, da biste se osećali bolje i odmornije. Zato, ne budite lenji, 20 minuta sigurno možete da izdvojite, za neku brzu šetnju, razgibavanje, trčanje vožnju bicikla, izbor je na vama.

Ne unosite dovoljno tečnosti

Manjak tečnosti u organizmu utiče na količinu energije koju imamo, pa tako čak i mali nedostatak može da dovede do naglog pada energije. Potrudite se da organizmu obezbedite dovoljne količine tečnosti, a pod ovim najviše mislimo na vodu!

Organizmu nedostaje gvožđe

Osobe koje imaju manjak gvožđa u organizmu često osećaju simptome poput umora i pada koncentracije. Najbolje bi bilo da odete kod lekara i proverite da li imate nedostatak gvožđa i da u svoju ishranu uključite više namirnica koje sadrže gvožđe, a u konsultaciji sa lekarom možete nabaviti i neke suplemente.

Predugo ste na mobilnom telefonu

Danas smo svi “prikovani” za ekrane, ponajviše za ekran mobilnog telefona. Međutim, plava svetlost koju emituju ovi uređaji može da poremeti prirodni bioritam, zbog čega je moguće da osećate umor. Posebno je preporučljivo da gledanje u ekran izbegavate uveče, pred spavanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mondo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike