Merilin Monro je davne 1952. otkrila šta jede za doručak, kako i koliko vežba da bi održala zdravlje i figuru peščanog sata

28.09.2022

04:52

0

Autor: Z. A.

Ona je superstar i ima super savet

Merilin Monro je davne 1952. otkrila šta jede za doručak, kako i koliko vežba da bi održala zdravlje i figuru peščanog sata
Copyright Profimedia

Prošlo je 60 godina otkako je jedna od najslavnijih ličnosti svih vremena, Merilin Monro, umrla u 36. godini u svom domu u Los Anđelesu.

Ostavila je toliki utisak na svet da se i dalje govori o njenoj lepoti, načinu oblačenja, negovanja... Smatra se da je u životu van filma bila neshvaćena i kompleksna žena, a često se nije uklapala u likove koje je igrala na ekranu. Tokom kratkog života snimila je brojne filmove koji žive i danas.

Bila je poznata po zadivljujućoj lepoti i krasila je brojne naslovne strane. Mnogi se i danas pitaju kako je održavala figuru peščanog sata.

Ostao je zabeležen njen intervju koji je dala za „Pejdžnet“, gde je razgovarala o navikama u ishrani, a koji je ponovo oživeo „Vog“ UK. Ona je za sada ugašeni magazin rekla da je pre jutarnjeg tuširanja pripremila doručak koji bi mnoge izenandio, piše The List.

- Razbijem dva sirova jajeta u mleko, umutim ih viljuškom i pijem dok se oblačim. U tu mešavinu dodam tabletu multivitamina, tako da sumnjam da bi bilo koji lekar mogao da preporuči korisniji doručak za zaposlenu devojku koja nema mnogo vremena - rekla je tada Monro.

A evo šta je bio njen izbor za večeru.

- Svake noći svratim na pijacu u blizini svog hotela i uzmem biftek, jagnjeće kotlete ili džigericu, koju pečem u električnoj rerni u svojoj sobi. Uobičajeno jedem četiri ili pet sirovih šargarepa. Nikada mi ne dosadi sirova šargarepa - isticala je Merlin.

Kada je reč o fizičkoj aktivnosti, MM je tome pristupala na praktičan način kako bi ostala u formi i imala svoju jednostavnu rutinu:

- Nikada se nisam zamarala vežbama. Sada provodim najmanje 10 minuta svakog jutra radeći sa malim tegovima. Razvila sam sopstvene vežbe za mišiće koje želim da održim čvrstim. Legnem na pod pored kreveta i započnem sa prvom vežbom. To je jednostavna vežba za jačanje grudnih mišića koja se sastoji od podizanja tegića od 2,2 kg iz položaja sa raširenim rukama do iznad glave. Ovu vežbu lagano ponovim 15 puta. Onda ponovim istu rutinu još 15 puta, ali je počnem iz položaja sa rukama iznad glave. Onda, dok su mi ruke pod uglom od 45 stepeni u odnosu na pod, pravim krugove s tegovima u rukama sve dok se ne umorim. Ne brojim u nekom određenom ritmu kao oni što vode vežbe na radiju. Ne bih mogla da podnesem vežbanje, ako bih imala neki striktno određen režim – opisala davne 1952. Meriilin za „Pejdžnet“, prenosi The List.

Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike