Oglasio se muzej koji čuva kultnu haljinu Merilin Monro: Otkrili da li je Kardašijanova oštetila ovaj dragoceni komad odeće

17.06.2022

09:31

0

Autor: D. R.

Ranije ove nedelje, pojavile su se fotografije koje pokazuju oštećenost haljine

Oglasio se muzej koji čuva kultnu haljinu Merilin Monro: Otkrili da li je Kardašijanova oštetila ovaj dragoceni komad odeće
Kim Kardašijan - Copyright AP/Evan Agostini

Usred optužbi da je Kim Kardašijan oštetila jednu od legendarnih haljina Merilin Monro, kada ju je nosila na Met Gala događaju 2022, Riplijev muzej⁠, koji je vlasnik haljine, uzvratio je na optužbe.

Verovali ili ne... Kim Kardašijan nije oštetila haljinu Merilin Monro, tvrde u kompaniji.

Ranije ove nedelje, pojavile su se fotografije koje pokazuju oštećenost haljine optočene kristalima koju je Merilin prvi put obukla 1962. da bi pevala „Srećan rođendan“ predsedniku Džonu F. Kenediju. Fotografije su se pojavile na društvenim mrežama, što je izazvalo gnev i optužbe da je Kim uništila kultnu haljinu.

Profimedia
 

Međutim, u izjavi objavljenoj 16. juna, Riplei's Believe It Or Not! Muzej je branio svoju odluku da Kim pozajmi haljinu, u kojoj je pozirala na crvenom tepihu sa dečkom Pitom Dejvidsonom pre nego što se preobukla u repliku, i tvrdi da rijaliti zvezda ni na koji način nije oštetila odeću u tom kratkom vremenskom periodu koliko je nošena na Met Gala festivalu.

„Naša misija je da zabavimo i obrazujemo posetioce i obožavaoce, a podsticanje razgovora kao što je diskurs oko haljine Merilin Monro čini upravo to“, navodi se u saopštenju. „Bez obzira na kojoj ste strani debate, istorijski značaj haljine nije negiran, već naglašen. Potpuno nova grupa mladih ljudi je sada upoznata sa nasleđem Merilin Monro.“

Amanda Joiner, potpredsednica za izdavaštvo "Riplei's Entertainment-a", dalje je dodala „Od dna stepenica Meta, gde je Kim ušla u haljinu, do vrha gde je vraćena, haljina je bila u istom stanju kao kada je tek uzeta."

Profimedia
 

Riplijev muzej u Orlandu, na Floridi, kupio je haljinu od prethodnog vlasnika za 4,8 miliona dolara na aukciji "Julien's" 2016. godine. 

Ranije, Kim je priznala da se borila da uđe u haljinu i da je izgubila sedam kilograma za tri nedelje da bi to učinila.

Napominjući da ona „izuzetno poštuje haljinu i šta ona znači za američku istoriju“, Kim je dodala da je „morala da vežba da se penje uz stepenice“ kako ne bi rizikovala da je ošteti.

Uprkos svim njenim naporima, Kim se suočila sa negativnom reakcijom zbog kontroverznog poteza⁠, uključujući kritike dizajnera haljine Boba Mekija, koji je za Entertainment Weekly rekao da je bila „velika greška“ da neko drugi nosi nešto posebno kreirano za Merilin. „Dizajnirano je za nju“, rekao je. „Niko drugi ne bi trebalo više da bude u toj haljini."

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike