Oterajte jesenji bluz pomoću jednostavnih trikova

22.10.2020

15:35 >> 09:33

0

Pogledajte šta su osnovni izvori zdravlja bez obzira na doba godine

Oterajte jesenji bluz pomoću jednostavnih trikova
Copyright Profimedia

Temperatura je pala, sve su češći kišni dani koje provodimo kod kuće ušuškani ispod ćebenceta. Zbog promene vremena, nižih spoljnih temperatura, kao i manje sunca i fizičkih aktivnosti dolazi do gubitka elena, lagane melanholije i većeg osećaja zamora. Stručnjaci to zovu jesenji bluz, a evo kako da ga pobedimo i kroz jesen prođemo puni volje i sa osmehom na licu.

Izvori zdravlja i dobrog raspoloženja

Postoje osnovni postulati oko kojih se vrti dobro zdravlje. A uz njega dolazi i dobro raspoloženje. Od presudnog su značaja izbalansirana, zdrava ishrana, dobra fizička kondicija i pozitivno razmišljanje. Ako usvojite dobre svakodnevne navike, nećete ni primetiti jesenji umor, već samo prelepe jesenje boje u prirodi.

U ovo doba godine i hronični bolesnici intenzivnije osećaju svoje tegobe, pa kod onih koji imaju problema sa pritiskom i anemijom, može doći do osetnog pada, a samim tim i osećaja umora.

Ključ je u ishrani

Ne kaže se bez raloga da je loša ishrana majka svih bolesti.Tako će nam izbalansirana i zdrava hrana pomoći i kod jesenjeg umora. Biži se sezona slava i pojačenog konzumiranja slatkog, slanog i začinjenog, što uz smanjenu fizičku aktivnost može dovesti do gomilanja kilograma, ali i otpada u organizmu. Potrudite se da napravite balans i krećete se što je više moguće.

Nije loše dan započeti čašom mlake vode sa limunom koja će nam pomoći da hidriramo organizam, ali i speremo masnoću sa zidova creva. Takođe, u ishranu uvrstite što više voća i povrća. Dokazano je da hrana utiče na raspoloženje, pa ako opteretimo organizam sigurno se nećemo osećati dobro, već tromo i umorno.

Možda vas zanima: Koliko koraka treba da napravite dnevno da biste smršali? Ne, ne znate pravi odgovor

Tuširajte se ujutru

Ukoliko odmah ujutru uskočite ispod tuša, te se istuširate naizmenično toplom i hladnom vodom, krv će vam procirkulisati, a ceo organizam se pokrenuti. Posle dva minuta tuširanja toplom vodom, trideset sekindi to činite hladnom, počevši od ramena, a potom od nogu ka srcu.

Profimedia

Izađite napolje

Mnogi ljudi ne haju za vremenske prilike, nego vreme provode što više mogu napolju, a i svoju decu tako uče od malih nogu. Čak postoje vrtići čija je praksa da su deca napolju bez obzira da li pada kiša ili sneg. Zato, ako je kiša, uzmite kabanicu i kišobran, obujte gumene čizme i šetajte. Videćete, prijaće vam. Potrudite se da svakog dana barem dvadesetak minuta provedete napolju jer pod uticajem svetlosti organizam proizvodi hormon sreće, endorfin.

Saznaj više:

Kafa na prazan stomak: Tri razloga zašto to nije dobra ideja

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike