Kako dnevne rutine mogu uticati na trudnice?

26.04.2022

10:23

0

Kada se s prvim testiranjem uoči povišena vrednost hormona beta-HCG, takozvanog hormona trudnoće, počinje novo poglavlje života

Kako dnevne rutine mogu uticati na trudnice?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Svakodnevne katkad i sitne (zdrave) navike važne su za očuvanje mira, raspoloženja i opšteg stanja tela, odnosno postizanje kako duševnog, tako i fizičkog zdravlja svih, a posebno trudnica.

Organizacija vremena

Postojanje dnevnih rutina čini da svaki dan bude organizovan, počev od vremena ustajanja, preko onog namenjenog obedovanju, obavljanju posla, odmaranju, druženju, naposletku odlasku na spavanje. Na taj način vreme se može bolje isplanirati i kvalitetnije iskoristiti. No, najbitnije, svakodnevne uobičajene radnje mogu nam uneti mir, a raspored aktivnost balans, pri čemu je upravo u toj uravnoteženosti i tajna. Ovo je izuzetno važno i poželjno i za osobe u drugom stanju, gde svaka dama tako može tačno znati koje vreme ima samo za sebe, za svoj mir i prikupljanje snage za dalje obaveze.

Promena počela sa povišenim vrednostima beta-HCG

Kada se s prvim testiranjem uoči povišena vrednost hormona beta-HCG, takozvanog hormona trudnoće, počinje novo poglavlje života, nove radosti, nadanja i strepnje. Trajanje drugog stanja nije kratko, te je važno da trudnica tokom njega bude smirena, imajući vreme koje može posvetiti sebi i uživanju u ovom jedinstvenom životnom periodu. Upravo dobra organizacija dana i dnevne rutine mogu doprineti njihovom umirivanju, što dalje može uticati na zdravlje i održavanje svih rezultata u okviru poželjnih granica. Između ostalih, tokom cele trudnoće, u predviđenim intervalima, prati se i vrednost beta HCG i poredi sa normama poželjnim po određenim fazama drugog stanja. Pravilno kretanje ovih vrednosti ukazuje na normalan razvoj trudnoće, a u suprotnom slučaju na izvesne probleme.

Nekad je važan i izbor kapsula za aparat kafu

Jedna od omiljenih aktivnosti mnogima, pa i trudnicama, jeste ispijanje kafe. U miru i tišini, u obrisu jutra, ono može predstavljati pravi mali ritual. Čak i u popodnevnim satima, pri zalasku sunca ili uz čitanje knjige, u društvu ili u dragocenim trenucima samoće. Ipak, doživljaj je potpun tek kada se osećaj mira spoji sa mirisom i ukusom kafe, te je zato bitno odabrati i odgovarajuće kapsule za aparat za kafu – po našoj meri. Sadejstvo čula može delovati vrlo blagotvorno na ceo ovaj naizgled sasvim običan proces. Stoga, uvek treba voditi računa da nije slučajno ponestalo kapsula za aparat za kafu i nabaviti ih blagovremeno kako ne bismo bili lišeni omiljenog trenutka.

Momenti na terasi sa veštačkom travom

Profimedia/Partc Pleul
 

Uživanje u svakodnevnim navikama, posebno tokom toplih prolećnih i letnjih dana, može se preneti sa unutrašnjeg prostora u bašte i dvorišta, odnosno na terase. Ukoliko spoljašnji prostor opremimo odgovarajućom garniturom, sa jastučićima vedrih nijansi i lepih motiva, te ga oplemenimo bojama i mirisima raznolikog cveća, fenjerima koji sjaje noću i veštačkom travom, doživljaj može biti božanstven. I trudnice će imati svoje novo mesto uživanja, gde će na miru odmarati, čitati časopis i provoditi vreme. Veštačka trava, inače vrlo praktična i otporna na vanjske uslove, upravo je segment koji, zahvaljujući nijansama i strukturi koje verno oponašaju prirodno okruženje, pruža jedinstven vizuelni i vrlo prijatan taktilni doživljaj – posebno na balkonima.

Dakle, postojanje uobičajenih dnevnih navika, može delovati vrlo blagotvorno na trudnice, njihov mir i raspoloženje, te dalje na očuvanje zdravlja i održavanje rezultata u optimalnom opsegu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike