Kraljica ima strogu rutinu za spavanje, uključujući tajno oružje koje joj pomaže da odmah zaspi

14.01.2022

19:37

0

Prema ekspertima, kraljica možda duguje svoj dug život aktivnom načinu života i higijeni spavanja

Kraljica ima strogu rutinu za spavanje, uključujući tajno oružje koje joj pomaže da odmah zaspi
Profimedia

U 95. godini, kraljica i dalje ima gust raspored kojeg treba da se pridržava svakog dana, što znači da je dobar san imperativ.

Šta je tačno rutina Njenog Veličanstva pred spavanje?

Kao deo svoje rutine spavanja, kraljica uživa u čaši šampanjca pre spavanja.

Dok stručnjaci kažu da obično nije dobra ideja konzumirati alkohol pre spavanja, jedna mala čaša može podstaći opuštanje bez ometanja spavanja.

Odvojene spavaće sobe

Pre njegove smrti u aprilu prošle godine, kraljica i princ Filip su spavali u odvojenim spavaćim sobama. Prema Ladi Pameli Hiks, Filipovoj rođaki, viša klasa uvek ima odvojene spavaće sobe.

Profimedia
 

Ne samo da je „ispravno“ spavati odvojeno, već ga lekari zapravo preporučuju.

Popularni TikTok doktor Raj kaže: „Uvek treba da spavate sami, ako se druga osoba prevrće u snu ili hrče, što će vas sprečiti da uđete u duboke faze sna koje vašem telu treba da bi se napunilo, što utiče na kvalitet sna."

Podesite vreme za spavanje

Stručnjak kaže da kraljica spava 8,5 sati noću, što je sasvim u granicama zdravog sna odrasle osobe u Velikoj Britaniji, koja bi trebalo da ima 8-9 sati noću, i impresivno s obzirom na zauzetost njenog rasporeda tokom cele njene vladavine.

AP photo
 

„Da biste spavali jednako dobro kao i kraljica, trebalo bi da vodite računa da idete u krevet u isto vreme svake noći (Njeno Veličanstvo se povlači u 23:00), što će trenirati vaše telo da se automatski oseća pospano kako se približavate svom predviđenom vremenu za spavanje, osiguravajući bolje noćni odmor”.

Obroci koji izazivaju san

Konzumiranje laganih, proteinskih i redovnih obroka kao što to radi kraljica takođe je dobar pojačivač sna.

Profimedia
 

Kraljica voli ribu i povrće i navodno lagani doručak Special K sa voćem, koji će joj dati energiju koja polako sagoreva i održava je svežom tokom užurbanog kraljevskog rasporeda, čuvajući pospanost za spavanje.

Kraljica takođe radi laganu, svakodnevnu vežbu u obliku hodanja - korisna metoda oslobađanja endorfina, što može dovesti do opuštajućeg noćnog sna.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti