Šefovi kuhinje iz restorana sa "Mišlenovom" zvezdicom uskoro stižu u Srbiju

03.03.2021

17:15 >> 14:52

0

Pripremaće srpske specijalitete na humanitarnoj večeri

Šefovi kuhinje iz restorana sa "Mišlenovom" zvezdicom uskoro stižu u Srbiju
Copyright Profimedia

U aprilu će deset kuvara iz restorana sa “Mišlenovom” zvezdicom  stići u našu zemlju. Oni su iz italijanske organizacije “Chefs for Life,” a plan je da pripremaju srpske specijalitete na humanitarnoj večeri u hotelu “Tonanti” u Vrnjačkoj Banji. Cilj je da se prikupe sredstva za izgradnju doma za decu ometenu u razvoju i decu bez roditelja u ovoj opštini, najavila je Ljubica Komlenić, brend menadžer organizacije Chefs for Life, svetski kulinarski sudija i počasna članica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

-Naš cilj je da u hotelu “Tonanti” organizujemo veče gde će svaki šef dobiti srpski tradicionalni recept koji će, uz korišćenje srpskih proizvoda, pripremiti na “Mišlen“ način. To će biti spoj tradicije srpskog kulinarstva sa italijanskom kulturom – rekla je Komlenić. Ona je istakla da ova organizacija, koja se bavi humanitarnim radom, okuplja 200 kuvara sa “Mišlenovom” zvezdicom. Kako ističe u prethodne dve godine svojim aktivnostima je pomogla otvaranje onkološkog odeljenja u bolnici u Breši, a namera im je da svoj rad prošire širom sveta. Srbija je prva zemlja od koje počinju.

Masimo Fecardi, kuvar iz restorana sa “Mišlenovom” zvezdicom istakao je da srpska jela nose veliku tradiciju ali i veliki potencijal za razvoj načina pripremanja jela gde je obuhvaćen ceo proces pažljive pripreme čiji su rezultat vrhunski specijaliteti.

Profimedia

-Gostovanje deset “Mišlenovih” kuvara u aprilu mesecu u hotelu “Tonanti” je prvi kulinarski spektakl ovog tipa u Srbiji koji će postaviti našu zemlju na svetsku kulinarsku scenu, a Vrnjačku Banju istaći kao regionalni turistički centar – rekao je Aleksandar Gvozdić, direktor hotela “Tonanti” i istakao da će humanitarna akcija biti održana uz poštovanje najstrožih epidemioloških mera.

Inače, „Mišlenova“ zvezdica je svojevrstan kulinarski „Oskar“, najveće i najvrednije priznanje u kulinarskom svetu koje dobijaju restorani sa pestižnom ponudom i uslugom.

Restorani mogu da dobiju do tri zvezdice za kvalitet hrane na osnovu pet kriterijuma: kvaliteta korišćenih namirnica, majstorstva ukusa i tehnike kuvanja, ličnosti kuvara u njegovoj kuhinji, odnosa cene i ponude, kao i doslednosti kvaliteta, koju potvrđuju „Mišlenovi“ inspektori.

„Mišlenovi“ inspektori anonimno posećuju restorane širom sveta i ocenjuju isključivo kvalitet hrane koju služe, na osnovu tih pet kriterijuma

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike