Evo zašto odmah nakon leta treba ukloniti nalepnicu sa prtljaga

01.05.2024

21:21

0

Autor: K. O.

Nema potrebe da sebi zbog gluposti komplikujete život

Evo zašto odmah nakon leta treba ukloniti nalepnicu sa prtljaga
Ilustracija - Copyright Pixabay

Viralni TikTok video otkriva da jednostavna greška može vašu torbu poslati na sasvim drugačije putovanje od onoga što ste nameravali, a najgore od svega je što ćete samo vi biti krivac za to.

Najgore je izgubiti prtljag tokom leta. Svi smo već bili u toj situaciji - stignete na odredište samo da biste otkrili da vaše torbe nigde nema. Naravno, potrebne su vam stvari koje ste spakovali, ali osim toga, počinjete da se brinete da vam se vaš prtljag možda nikada neće vratiti.

Iako je izgubljeni prtljag često potpuno van vaše kontrole, posebno na prometnim aerodromima, možda ćete biti iznenađeni kada saznate da to nije uvek slučaj. Zapravo, ponekad ste zapravo vi krivi.

Šta će se dogoditi ako ne uklonite nalepnice sa prtljaga?

U videu koji je nedavno objavljen na TikTok profilu međunarodnog aerodroma Ontario u Kaliforniji, radnik aerodroma objašnjava da može biti veliki problem ako ne uklonite te nalepnice s prtljaga.

Profimedia
 

- Recimo da ste leteli s Amerikanom, a onda ste mesec dana kasnije leteli sa Sautvestom. Postoji mala nalepnica koja ide za Amerikan koja govori računaru da treba da ide tamo - objašnjava radnik.

 

@flyontairport Pro Tip: If you dont want your bags to get lost when traveling… remove old stickers from past trips off your luggage. #FlyONT #SoCalSoEasy ♬ Sunshine - WIRA

 

Rezultat? Vaša torba ne stiže na vaš let - i umesto toga završava u centru za nepreuzeti prtljag avio-prevoznika, pre nego što se uputi u izgubljeno-nađeno na aerodromu.

Iako je izvorna svrha tih nalepnica osigurati rezervno rešenje u slučaju da se glavna oznaka ošteti ili izgubi, kod na nalepnici može se skenirati kako bi se saznali detalji o vašoj torbi ili ponovo ispisati glavna oznaka ako je potrebno.

Profimedia
 

Prvo ih skenira agent kada pregleda torbu, a zatim rukovaoci prtljagom tokom vašeg putovanja, tako da znaju kuda da je upute. Čak i ako prva osoba skenira ispravnu oznaku, druga bi mogla skenirati lažnu nalepnicu i moglo bi doći do haosa, piše RD.

Stoga, idući put samo skinite staru nalepnicu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike