Maja Gojković postala prva predsednica Vlade Vojvodine: Opozicija bojkotovala sednicu

08.05.2024

11:26 >> 14:12

0

Ona je rekla da joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine

Maja Gojković postala prva predsednica Vlade Vojvodine: Opozicija bojkotovala sednicu
Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Maja Gojković izabrana je danas za predsednicu Pokrajinske Vlade u Skupštini Vojvodine. Opozicija je bojkotovala sednicu jer navodno nije dobila materijal vezan za izbor članova Pokrajinske vlade, zbog čega kako ističu, niko nije upoznat koga to danas zapravo biraju.

Gojković je rekla da joj je zadovoljstvo što se funkcije premijerke prihvata kao prva žena u istoriji Vojvodine.

Glavno obeležje rada biće joj najavljuje, ravnoteža između dve stvari, kontinuiteta započetih projekata i nova kapitalna ulaganja, uključujući jačanje saobraćajne i komunalne infrastrukture, zaštite životne sredine, poboljšanju položaja osetljivih grupa i mnoge druge.

Podsetimo, ekspozeom mandatarke za sastav nove vlade AP Vojvodine Maje Gojković danas je počela  sednica pokrajinske Skupštine koja je za dnevni red imala izbor članova nove Pokrajinske vlade i imenovanje zamenika generalnog sekretara Skupštine.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

"Glavno obeležje nove pokrajinske vlade će biti ravnoteža dve stvari, kontinuiteta razvojnih projekata i fokusa na saobraćaj, komunalne infrastrukture, kulturu i socijalnu zaštitu. Time će Vojvodina nastaviti da bude motor razvoja svih nivoa vlasti u našoj zemlji", kazala je Gojkovićeva podnoseći ekspoze.

Ona je rekla da joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine.

"Ovo je rezultat posvećenog rada, nezavisno od rodne, nacionalne, verske i bilo koje druge pripadnosti", rekla je Gojkovićeva.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Ona je dodala i da će pokrajina nastaviti da ide u korak sa vremenom, ali i da poštuje tradicionalne vrednosti.

"Želim da naglasim da ćemo nastaviti da u punoj meri afirmišemo da je Srbija jedna i jedinstvena i da Vojvodina bude njen deo na koji će Srbija biti ponosna", rekla je Gojkovićeva.

Branislav Ristivojević iz Nove demokratske stranke Srbije najavio je da deo opozicije neće prisustvovati sednici jer nisu na vreme obavešteni o personalnim rešenjima.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Zamolili smo da bude odložena skupština, da dobijemo još 24 sata da izučimo imena, ali je na kolegijumu taj predlog odbijen. 

Na prethodnoj sednici pokrajinske Skupštine izabran je predsednik Skupštine Balint Juhas i četiri potpredsednika i to Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Nemanja Zavišić (SNS) i Boris Novaković (SPS-JS).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike