Milan vikendicu pretvorio u jedinstven restoran - služi se samo posna hrana, a sprema je jedan od najmlađih kuvara u Srbiji (FOTO)

01.05.2024

17:01

1

Ne jede se u Čačku samo masna prasetina

Milan vikendicu pretvorio u jedinstven restoran - služi se samo posna hrana, a sprema je jedan od najmlađih kuvara u Srbiji (FOTO)
Riblji restoran - Copyright RINA

Nadaleko poznat po velikom broju pečenjara, Čačak ipak nije samo grad u koji se najčešće svraća kako bi se uživalo u masnoj prasetini i jagnjetini. U naselju Gornja Atenica, Milan Kovačević odlučio je da otvori restoran u kom se služi samo posna hrana, kako na vodi, tako i na ulju, a to se pokazalo kao pun pogodak.

- Sve je počelo u vreme korone, kada smo odlučili da porodičnu vikendicu pretvorimo u restoran. Ovde se nalazi Atenička reka, tu uzgajamo izuzetnu pastrmku koju služimo i našim gostima. Atenička reka je nekada bila poznata po vodenicama, u Atenici je u davna vremena postojalo 17 vodenica, a sada smo mi našu vodenicu pretvorili u ribnjak u kome gajimo pastrmku. Ova naša reka ima idealne uslove za uzgoj ribe, s obzirom na to da je temperatura vode od devet do 16 stepeni i zimi i leti, to su zaista savršene okolosti - rekao je Milan za RINU.

RINA
 

Tokom trajanja posta imaju pune ruke posla, mada gosti dolaze i mimo tih dana. Posni pravoslavni meni priprema jedan od najmlađih kuvara u Srbiji Veljko Vidojević, koji ima svega 21 godinu, a ovaj posao je počeo da radi sa nepunih 18 godina.

RINA
 

- Volim ovaj posao i rad ovde mi predstavlja zadovoljstvo. Već četiri godine sam ovde, a svaki posao je lep kada se čovek navikne. U kuhinji pripremam ribu, koja jeste malo zahtevnija od mesa, ali ni to nije problem kada se radi posao koji se voli - rekao je mladi kuvar Veljko Vidojević.

On je naglasio da se ovde priprema i druga raznovrsna posna hrana, a za njega gosti vole da kažu da je najbolji i najmlađi šef kuhinje.

- Ovih dana, dok traje post, zaista je veća potražnja. S obzirom na to da je lepo vreme i da nam stižu praznici, gostiju je sve više, a kvalitet naše hrane i usluge najbolja je preporuka - pojasnio je Veljko.

RINA
 

Ono po čemu se ovaj restoran takođe ističe jeste činjenica da sve što se u njemu služi stoprocentno je proizvedeno u Srbiji, pod podnebljem planine Jelice i Gornje Atenice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike