Da li je nošenje brusthaltera tokom spavanja ženski saveznik u borbi sa silom Zemljine teže?

13.06.2021

18:50 >> 07:30

0

Autor: Z. A.

Šta kažu stručnjaci, da li je spavanje s grudnjakom velika greška ili dobra navika

Da li je nošenje brusthaltera tokom spavanja ženski saveznik u borbi sa silom Zemljine teže?
Copyright Profimedia

Dok neke žene sanjaju o skidanju brusthaltera čim dođu kući s posla, druge ga nose 24 časa. Ali da li je spavanje sa grudnjakom dobro za nas?

Iako možda niste očekivali ovakav odgovor, nošenje grudnjaka tokom spavanja je u potpunosti stvar izbora, kažu stručnjaci.

Naime, ne postoji nijedno istraživanje koje dokazuje da spavanje s grudnjakom loše utiče na naše zdravlje ili na izgled grudi. Sve zavisi isključivo od toga d ali je ženi udobno ili ne.

Kada i zašto treba spavati s grudnjakom?

Na ovu odluku utiče više faktora.

Veličina grudi i njihova osetljivost – žene sa bujnijim poprsjem ili osetljivim grudima bolnim na dodir često biraju mekane, ponekad i sportske grudnjake koje nose tokom spavanja.

Žene koje doje, naročito u početku, spavaju u porodiljskim grudnjacima za optimalan komfor.

Devojke s osetljivijim bradavicama više vole da spavaju u grudnjaku jer bi materijal spavaćice ili pidžame mogao da bude previše grub za njih.

Pexels

Da li grudnjak tokom spavanja sprečava opuštanje?

Nažalost, odgovor je negativan. Na opušteniju kožu grudi utiču brojni faktori kao što su godine, broj trudnoća, indeks telesne mase, genetika, hormonske promene tokom trudnoće i težina samog tkiva grudi.

Ukoliko volite da spavate u brusthalteru, savet je da birate sportske grudnjake koji će držati sve na mestu, a žice i bretele vas neće povređivati i biće vam udobnije.

Isto tako, povedite računa i o materijalu grudnjaka i radije birajte pamučne, kako bi koža grudi mogla da diše i kako biste sprečili eventualne gljivične infekcije, piše lepotaizdravlje.rs.

Pexels/ Andrea Piacquadio

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike