Udruženje koje se bori za prava životinja kreiralo bizarnu kolekciju od "ljudske kože i delova tela"

27.01.2022

15:39

0

Ovo nije prvi put da se udruženje PETA služi kontroverznim tehnikama u cilju borbe za prava životinja

Udruženje koje se bori za prava životinja kreiralo bizarnu kolekciju od "ljudske kože i delova tela"
profimedia-0639595338 - Copyright Profimedia

Grupa za prava životinja PETA - People for the Ethical Treatment of Animals - lansirala je kampanju zastrašujućeg izgleda u kojoj napada kompanije koje koriste kožne proizvode sa odećom kreiranom navodno od ljudske kože.

Satirična onlajn radnja nazvana Urban Outraged, u jasnoj igri reči povezana sa popularnim uličnim brendom Urban Outfitters, poseduje brojne predmete koji su navodno kreirani od ljudskih delova tela.

Naravno, ovo je PETA i ovakva bizarna tehnologija proizvodnje bi bila potpuno protiv uverenja njenih članova, ali šta god da su smislili prilično je ubedljivo i izgleda, u najmanju ruku, potpuno užasavajuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PETA (@peta)

Upravo je ovo bila poenta koju su aktivisti želeli da istaknu, dok je u zvaničnom saopštenju, PETA ovu garderobu opisala kao kreiranu od najfinije kože, koja kada pogledate malo bolje, otkriva ljudska lica na jaknama, ljudske zube na cipelama i krv koja izlazi iz torbi.

Sve pomalo podseća na ljudsko odelo koje je serijski ubica Bufalo Bil nosio u naslovu "Kad jaganjci utihnu" iz 1991. godine. Slogan kampanje glasi: "Moda koja vas primorava da postavite pitanje 'koga nosite'?".

Međutim, ovo je sasvim normalna stvar za PETA udruženje, koje često koristi kontroverzne tehnike kako bi izguralo prava životinja u različitim sferama industrije. 

PETA je takođe kreirala i novu Afterlife Collection, koja kupcima nudi priliku da voljene koji preminu pretvore u odeću za njih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike