Da bi vaša stara tašna zablistala potrebne su vam samo dve stvari koje imate u kući

22.02.2021

18:20 >> 16:37

0

Ako već neko vreme niste očistili torbu, u njoj bi moglo da živi do 10.000 različitih vrsta bakterija

Da bi vaša stara tašna zablistala potrebne su vam samo dve stvari koje imate u kući
Copyright Profimedia

Za dame je tašna odraz stila, pa zbog toga najčešće biraju kožne koje su praktične i izdržljive. Mana im je što lako sakupljaju mrlje i prljavštinu.

Pojedini ljudi misle da kožne torbice ne treba čistiti da se ne bi oštetile, ali to je greška. Razmislite samo koliko ste puta torbicu ostavili na podu, odložili je na prljav sto ili je slučajno očešali o prljavu površinu dok ste napolju ili u gradskom prevozu.

Mrlje su, kažu stručnjaci za održavanje predmeta od kože, u ovom slučaju još i najmanji problem – ako već neko vreme niste očistili torbu, u njoj bi moglo da živi do 10.000 različitih vrsta bakterija.

Kako očistiti kožnu torbicu

Za početak je važno da je pravilno skladištite. Kada je ne nosite, spakujte je u navlaku od filca i odložite u ormar – tako po njoj neće padati prašina, niti će postojati rizik da je isflekate.

Otprilike jednom ili dva puta godišnje operite svoju kožnu tašnu i vratite joj stari sjaj. Pre čišćenja uvek sledite uputstva, jer neki materijali zahtevaju upotrebu posebnih proizvoda.

Ipak, većinu tašni možete da očistite vodom i tečnim sapunom.

Profimedia

Pre nego što krenete da čistite spoljašnjost tašne, izvucite postavu iz nje i očistite je vlažnim nasapunjanim sunđerom, a zatim uklonite sapunicu vlažnom krpom, pa prosušite fenom.

Ukoliko je postava prišivena i ne možete da je odvojite, koristite sprej za čišćenje tapacirunga.

Da biste neutralisali neprijatne mirise, spustite u unutrašnjost torbe otvorenu vrećicu sode bikarbone i ostavite da odstoji 24 sata.

A za pranje spoljnog dela torbe, koristite tečni sapun i toplu vodu. Tečni sapun ne bi trebalo da sadrži dodatne parfeme. Mešavinu vode i tečnog sapuna nanesite na sunđer, pa blago istrljajte torbu. Potom preostalu sapunicu isperite vodom sa torbe.

Ostavite torbu da se suši na vazduhu koliko je potrebno, piše telegraf.rs.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike