Napravite organski maslac od dve namirnice za pet minuta. Evo recepta
Sad je sezona kada trošimo mnogo ove namirnice
Poslednjih godina nutricionisti savetuju da se za pripremu slatkih i slanih jela koristi maslac ili puter umesto margarina, koji sadrži nezdrave transmasti. Maslac nije baš jeftin, a veoma brzo se potroši jer bukvalno može da se koristi u svim gastronomskim prilikama.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Kad koristite jaja za kolače, važna je njihova veličina, ali i svežina (imamo mere i test)
Šta raditi kada otkrijete da ste ostali bez maslaca? Možete da ga napravite u svom domu – i to možete da napravite organski maslac!
Za organski maslac potrebno vam je 400 grama organske slatke pavlake (pavlake za šlag) i prstohvat morske soli.
Priprema:
1. Sipajte pavlaku u blender i mutite je oko 10 minuta. Pavlaka će se prvo pretvoriti u gusti šlag.
2. Nastavite s miksovanjem dok masa ne postane zrnasta, a maslac ne počne da se razdvaja.
3. Ostružite maslac sa stranica posude, stavite ga u cediljku i ocedite svu tečnost.
4. Cediljku stavite pod hladnu vodu. Laganim pokretima promešajte maslac pod vodom dok voda ne postane prozirna, a iz maslaca ne izađe sva dodatna tečnost.
5. Višak vlažnosti izvucite pritiskom maslaca o dve drvene kašike.
ČITAJTE I: Oprezno sa ostacima od ručka: Hrana koja nikako ne sme da se podgreva ili ponovo kuva
6. Tako pripremljeni maslac stavite u teglu, pa odložite u frižider ili zamrzivač. Organski maslac može da traje nekoliko meseci.
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari