Recept dana: Slana torta sa pohovanom paprikom, ukras vaše praznične trpeze
Sjajno je predjelo, a nama se toliko dopada da nam bez problema bude i glavno jelo
Slane torte su idealno predjelo svake prave gozbe. Ima ih mnogo vrsta i domaćice ih spremaju na razne načine. Danas je naš izbor pao na ukusnu slanu tortu sa pečenim paprikama.
Jednostavna je za pripremu, a nije isključeno ni da vam ubrzo postane omiljeno glavno jelo i kad nisu praznici.
Sastojci:
- 1 kg crvenih paprika
- 4 jaja
- 300 g sitnog sira
- 1 kisela pavlaka 20% mm
- 300 g šunke
- 100 g kačkavalja – gauda, edamer, po izboru
Način pripreme:
Papriku oprati i ispeći u rerni. Kada se ohladi, oljuštiti i očistiti od semena. Malo je posoliti. Izlupati jaja, pripremiti brašno i ispohovati paprike. Pomešati sir i pavlaku. I onda ređate: red paprike, red sira, red šunke i tako dok ne istrošite materijal. Kada vam ostane poslednji sloj sira, odozgo narendate kačkavalj. Najlepša je kad malo odstoji u frižideru.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari