aktuelno

Recept dana: Pustinjska ruža, preukusna slana torta, nedoljiva kombinacija sira, pršute i ajvara (VIDEO)

13.10.2024

07:53

0

Autor: V. I.

Slani delikates koji bez puno muke postaje zvezda stola

Recept dana: Pustinjska ruža, preukusna slana torta, nedoljiva kombinacija sira, pršute i ajvara (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Ova slana torta pod nazivom pustinjska ruža dolazi direktno iz kuhinje Tatjane Popović iz Bara u Crnoj Gori, poznate po svom Instagram profilu tanjas.sweet.house, gde deli prelepe recepte za slatka i slana jela. Tatjana je majstor u stvaranju estetski privlačnih i ukusnih jela, a ova slana torta savršeno odražava njenu kreativnost i kulinarsko umeće.

Pustinjska ruža je idealan izbor za svečane prilike, proslave ili kada želite impresionirati svoje goste nečim posebnim. Ova slana torta spaja bogate i intenzivne ukuse sira, pečenih paprika, goveđe pršute i dimljenog kačkavalja, sve složeno u prelepe slojeve sočne kore od jaja i ajvara. Njena kombinacija sastojaka čini je ne samo vizuelno privlačnom, već i nezaboravno ukusnom.

Tatjana preporučuje da torta odstoji u frižideru najmanje četiri sata kako bi se svi ukusi proželi i savršeno spojili, a za dodatni dekor, predlaže masline kao završni detalj. Ova torta će definitivno biti zvezda svakog stola!

Recept dana: Pustinjska ruža, preukusna slana torta, nedoljiva kombinacija sira, pršute i ajvara (VIDEO)Profimedia
 

Vreme pripreme:

  • 45 minuta + 4 sata hlađenje

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jaja
  • 100 g brašna
  • 10 g soli
  • 100 g ajvara
  • 1 dl ulja
  • 2 dl punomasnog jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 250 g feta sira
  • 200 g sira za mazanje (tipa sirko, abc )
  • 100 g majoneza
  • 4 pečene crvene paprike
  • 100 g goveđe pršute
  • 200 g dimljenog sira isečenog u tanke 
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

1. Kora se sprema jednostavno - umuutite jaja i dodajte ostale sastojke za koru.

2. Ulijte u pleh obložen papirom za pečenje.

3. Pecite 25 minuta na 180 sepeni.

4. Pomešajte sastojke za fil i podelite na dva dela.

5. U jedan stavite pečene, začas oljuštene i iseckane crvene paprike a u drugi seckanu goveđu pršutu.

6. Gotovu koru podelite na dva dela pa filujte sledećim redom: kora - pola prvog fila - dimljeni kačkavalj - ostatak prvog fila - druga kora - prva polovina drugog fila - dimljeni kačkavalj - ostatak drugog fila.

7. Odozgo pospite izrendan kačkavalj.

8. Ukrasite maslinkama ako ih volite

9. Tortu obavezno ohladite minimum 4 sata pre služenja.

Bon appetit!

Pogledajte u donjem videu kako se jednostavno pravi:

 

 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike