Recept dana: Slana rozen torta, perfekcija u slojevima, idealna za predjelo, a može i za večeru

14.01.2024

07:48

0

Autor: V. I.

Bilo da je reč o nedeljnom ručku, rođendanu ili dolasku dragih gostiju, ovaj divan slaniš zadiviće svakog ko ga proba

Recept dana: Slana rozen torta, perfekcija u slojevima, idealna za predjelo, a može i za večeru
Copyright Instagram printscreen/mirkatorteikolaci

Kada se spomene torta, većina od nas pomisli na slatke, bogate kreacije sa čokoladom ili šlagom i voćem. Ali, zaboravite na slatkiše na trenutak i zamislite tortu koja je pravo iznenađenje za vaše goste - tortu koja je slana, a ne slatka. Slana Rozen torta nije samo obrok, već pravo kulinarsko čudo koje će vaše goste ostaviti bez teksta.

Profimedia
 

Ova slana torta, s rozen korama koje se savršeno stapaju sa bogatim nadevima, pruža jedinstveni užitak koji će biti vrhunac svake prilike. Slojevi sučeljavaju različite teksture i ukuse, od suptilno slatkastih do intenzivno pikantnih, nudeći kompleksnu paletu koja zadovoljava i najistančanije ukuse. Izuzetno je popularna na proslavama, rođendanima, ali i kao raskošan nedeljni ručak koji okuplja porodicu oko stola.

Ovaj recept je samo smernica koja vam dozvoljava da eksperimentišete s različitim vrstama sira, suhomesnatim delikatesima i ukiseljenim povrćem. 

Profimedia
 

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 1 pakovanje slanih rozen kora (može i oblande ako volite da bude mekše)
  • 600 g šunke tanko sečene
  • 700 ml kisele pavlake
  • 150 ml majoneza
  • 400 g sitnog sira
  • 200 g kiselih krastavčića
  • 5 kašika ajvara
  • 1 kašičica soli
  • 250 g rendanog kačkavalja 

Priprema:

1. Umutite pavlaku,majonez i sir te didahte so.

2. Od te smese odvojte po 4 kašike u dve činije - u jednu ubacite ajvar, u drugu narendane krastavčiće.

3. Prvu koru premažite sa 4 kašike smese s pavlakom. Preko ređajte red šunke, pa opet ide pavlaka.

4. Drugu koru premažite filom od kiselih krastavaca.

5. Treća se filuje premazom od ajvara.

6. Ponovite postupak: fil s pavlakom, šunka, fil s krastavčićima, fil s ajvarom.

7. Zadnju koru namažit filom od pavlake i bogato narendajte kačkavalj preko cele torte.

8. Dobro ohladite u frižideru (najbolje preko noći) i poslužite. 

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike