Recept dana: Domaći baunti - kolač sa kokosom pred kojim će najčvršći karakter posustati

30.04.2022

08:05

0

Kada svojim rukama napravite ovu lepotu od kolača, više nikada nećete pojesti kupovni

Recept dana: Domaći baunti - kolač sa kokosom pred kojim će najčvršći karakter posustati
Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking

Jedan od omiljenih slatkiša sada možete napraviti kod kuće za tren oka. Kada se vama i vašim ukućanima prijede nešto slato, ili vam se najave nenadani gosti, ovaj kolačić je pravi spas.

Nema uključivanja ni rerne, ni miksera, nema mnogo sastojaka, a proces pripreme je veoma jednostavan i lagan.

Čokolada i kokos su proverena kombinacija, svi će biti oduševljeni, a deca naročito.

Jedena mu je mana što nestaje iz tanjirića brzinom svetlosti.


Sastojci:
  • 200 g kokosa
  • 100 g mleka u prahu
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml slatke nemućene pavlake
  • 200 g zasladjenog kondenzovanog mleka
  • 300 g kvalitetne mlečne čokolade

Priprema: 

Promešajte sve suve sastojke pa u činiju sipajte nemućenu slatku pavlaku, a potom i zaslađeno kondenzovano mleko. Smesu možete umesiti ručno, da se sve lepo poveže i sjedini pa ostavite u frižideru bar nekih sat vremena kako bi se stegla i bila pogodna za pravljenje oblika po želji.

Oblikovane čokoladice opet vratite dodatno u frižider na neko vreme jer ćete ih lakše i lepše prelivati čokoladom.

Nakon toga, istopite 300 grama kvalitetnije mlečne čokolade ili kombinaciju mlečne i "noissete" kojom ćete prekriti čokoladice.

U istopljenu i prohlađenu čokoladu dodati jednu do dve kašike ulja, promešati i uz pomoć viljuške zaroniti čokoladice. Lupkanjem viljuške o ivicu činije otresite višak čokolade, pa ih ređajte na neki poslužavnik koji ste obložili pek papirom. Vratite ih na pola sata u frižider kako bi se lepo stegle.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi