Recept dana: Krempite sa šumskim voćem od lisnatog testa, hrskave i kremaste, kisele i slatkaste, rečju božanstvene (VIDEO)

26.04.2024

07:54

0

Autor: V. I.

Ako ste ljubitelj klasičnih krempita, probajte ovu s voćnim dodatkom

Recept dana: Krempite sa šumskim voćem od lisnatog testa, hrskave i kremaste, kisele i slatkaste, rečju božanstvene (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen/antonia.jagodic

Zamislite slatki susret hrskavog lisnatog testa, bogatog kremastog punjenja od vanile i osvežavajućeg šumskog voća koji stvara savršenu simfoniju ukusa u svakom zalogaju. Ova torta je praznik za čula, savršena kombinacija teksture i ukusa koja može obogatiti svaki poseban trenutak.

Ako ste ljubitelj neodoljivih slatkiša i tražite nešto što će zadovoljiti vaše slatkoljubive ambicije, ova poslastica, po receptu Antonije Jagodić, mogla bi biti ono što ste godinama tražili.

U nastavku otkrijte kako ova neobična kombinacija kreme od vanile, šumskog voća i lisnatog testa može transformisati vaše doživljaje desertia i zašto se može smatrati pravom umetnošću u svetu poslastičarstva. 

Freepik
 

 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g lisnatog testa

Za krem:

  • 700 ml mleka
  • 3 žumanca
  • 2 kesice vanilin šećera 
  • 100 g šećera
  • 90 g gustina (kukuruzni skrob)
  • 50 g putera
  • 250 ml slatke pavlake za šlag

Za voćni fil:

  • 200 g šumskog voća
  • 50 g šećera
  • 15 g gustina (kukuruzni skrob)
  • 50 ml vode

Priprema:

1. Blok smrznutog lisnatog testa podelite napola, tanko razvucite, izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta, a možete ga i napraviti sami u blenderu.

2. Za krem izmiksajte žumanca i šećer, pa dodajte oko 200 ml mleka, gustin i vanilin šećer. Dobro promešajte da nema grudvica.

4. Ostatak mleka prokuvajte oa u vrijuće mleko dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

5. U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro promešajte.

6. Postepeno dodajte slatku pavlaku uz stalno mešanje.

7. U šerpicu stavite voće, šećer i polovinu vode pa kuvajte dok ne provri. Pomešajte s ostatkom vode tako da nema grudvica.

7. Kada je voće provrilo - dodajte gustin rastvoren u malo vode i lagano kuvajte još dva minuta.
Ohladite na sobnoj temperaturi.

8. U pleh dimenzija 20x30 cm ređajte jedan sloj lisnatog testa - pola kreme - voćni sloj - ostatak kreme - drugi sloj lisnatog testa.

9. Pospite šećerom u prahu i potpuno ohlađeno poslužite.

 

 

Bon appetit!

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike