Osam saveta za pripremu kolača: Ne bacajte zagorele keksiće, omekšajte maslac začas (VIDEO)

16.04.2022

11:52

0

Saveti zlatna vredni

Osam saveta za pripremu kolača: Ne bacajte zagorele keksiće, omekšajte maslac začas (VIDEO)
profimedia-0671897322 - Copyright Profimedia

Mnoge domaćice, kada pripremaju hranu, u potpunosti se posvete tom procesu. Međutim, i onim najiskusnijim se ponekad desilo da kiksnu i da krajnji proizvod, uz sav trud, jednostavno ne uspe. Neretko se desi da kolači izgore, da se stvrdnu, da ste zaboravili na vreme da izvadite maslac iz frižidera ili vam dekoracija nikako ne polazi za rukom.

Pripremanje hrane i poslalstica će biti jednostavnije i brze zahvaljujući ovim trikovima:

1. Spasite zagorele kolačiće

Ako su vam se keksići previše pekli pa su izgoreli s donje strane, ne očajavajte jer postoji trik. Ostavite ih da se dobro ohlade, uzmite rende pa zagoreli deo samo sastružite. Vaši kolači će biti spašeni.

2. Keksići su tvrdi kao kamen

Ukoliko vam se dogodilo da su kesići dugo stajali i stvrdli se, ne brinite - u posudu u kojoj se nalaze ubacite krišku hleba i ostavite dva dana. Vlaga iz hleba će ih omekšati. 

3. Omekšajte maslac ekspresno

Koliko puta se svaka domaćica susrela s problemom tvrdog maslaca, a baš je želela nešto fino da pripremi. Ako ste se u poslednjem času shvatili da vam treba maslac, a on je u frižideru, poslužite se ovim trikom.

Pexels
 

U staklenu čašu ili posudu, kojom možete preklopiti ceo maslac, sipajte vruću vodu da se staklo zagreje. Vodu izlijte i brzo stavite čašu ili posudu na maslac. Ostavite kratko i vaš maslac je spreman za mešenje nekog fila ili testa.

4. Da se med ne lepi za kašiku

Ukoliko želite da vam se med ne zalepi za kašiku ili posudicu kojom ga stavljate u, recimo kolač, površinu malo nauljite. Kompletan med će skliznuti i neće biti zalepljenih ostataka.

5. Jednostavno vađenje zalutalog komadića ljuske jajeta 

Svako ko je barem jednom u životu doživeo da mu kod razbijanja jaja, komad ljuske padne unutra, zna koliko može biti nezgodno izvaditi je, jer kao da beži. U takvoj situaciji pomoći će vam jednostavan trik - umočite prst u vodu i ljuskicu ćete  odmah uhvati.

6. Lakše vađenje biskvita iz kalupa

Masni papir isecite u krug veličine kalupa (na jednostavan način kako je prikazano niže u videu). Na taj način se biskvit neće zalepiti, i kasnije će biti lakše izvaditi ga.

Profimedia
 

7. Da se šećer ne stvrdne 

U posudu u kojoj vam stoji šećer ubacite nekoliko penastih slatkiša ili slezovih kolačića. Sprečiće stvaranje grudvica u šećeru i biće vam lakše da ga koristite kad vam zatreba.

8. Napravite dekoraciju duginih boja 

Ukoliko ste poželeli raznobojnim kremama odjednom da napravite dekoraciju duginih boja na kolačima, učinite to na način prikazan dole u videu, jednostavno je. 

Pogledajte u kratkom i interesantnom videu kako sve ovo možete da uradite:

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike