Previše ste začinili ili posolili jelo? Nema razloga za paniku, iskoristite neki od ovih trikova i oduševite ukućane preukusnim ručkom

27.12.2021

13:47

0

Problem ćete rešiti vrlo lako uz pomoć nekoliko namirnica

Previše ste začinili ili posolili jelo? Nema razloga za paniku, iskoristite neki od ovih trikova i oduševite ukućane preukusnim ručkom
Profimedia

Sigurno vam se nekada dogodilo da previše začinite jelo.

I onda bi usledilo nerviranje i, uglavnom, sve iz početka.

Ili bi ukućani tog dana ostali bez ručka.

Nema razloga za nerviranje, a još manje za bacanje hrane.

Iskoristite određene namirnice da spasete svoje jelo, tako da ponovo bude jestivo.

Evo kako da smanjite začinjenost hrane:

Mlečni proizvodi i kisele tečnosti
Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mlečnih proizvoda: punomasno mleko, jogurt, sir ili pavlaka. Takođe, kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili iseckanog paradajza mogu da preseku začinjenu hranu.

Šećer i skrob
Šećeri pomažu u neutralisanju toplote kao što je ona od čili paprike. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse. Kako biste ublažili pikantnost obroka uzmite testeninu, hleb ili pirinač.

Pexels
 

Povećajte ostale sastojke
Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.

Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste

Skrob kao pomoć

Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i on će upiti i razblažiti so.
Profimedia
 

Dodajte vode
Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi