Božić se vraća u grad: Nakon godinu dana pauze u Beču otvoren tradicionalni bazar

13.11.2021

13:30

0

I Njujork se priprema za praznike. Danas bi trebalo da bude dopremljena jelka koja će stajati isrped Rokfeler centra

Božić se vraća u grad: Nakon godinu dana pauze u Beču otvoren tradicionalni bazar
Beč - Copyright Profimedia

Beč je najlepši tokom novembra i decembra kada gradom zasijaju šarene lampice a ulicama zamirišu pečeni kesteni, kuvano vino i kolačići od cimeta. Prošle godine, te čarolije nije bilo. Ove godine će bar delimično to biti omogućeno Bečlijama i znatiželjnim turistima.

Profimedia
 

U glavnom gradu Austrije juče je otvoren tradicionalni Božićni bazar koji će trajati do 26. decembra. Na 13 lokacija u gradu je postavljeno 150 koliba koje nude razne poslastice, rukotvorine, poklone, ukrase za jelku. Kao deo pratećeg programa, dva puta dnevno će nastupati duvački orkestar.

Međutim, u ograđeni prostor je dozvoljen ulazak samo ljudima koji su preležali koronu ili koji su vakcinisani. 

Doček Nove godine je u Beču otkazan ali zato svi željno očekuju 19. januar 2022. godine i 27. Bečki ledeni san kada će se trg ispred gradske skupštine pretvoriti u ledeno klizalište. 

Praznični duh se u Beču oseća od kada je u grad dopremljeno veliko božićno drvo. Iz Burgenlanda je stigla 130 godina stara i trideset metara visoka smreka. Danas bi trebalo da zasija u punom sjaju kada gradonačelnik Mihel Ludvik svečano upali lampice.  

I u Njujorku su počele pripreme za praznike. Nadležni iz Rokfeler centra su izabrali drvo koje će se nalaziti ispred njihove zgrade u Njujorku. Idealno drvo su pronašli u Merilendu. Jelka visoka 24 metra bi danas trebalo da bude dopremljena a 1. decembra će na njoj zasijati 50.000 raznovrsnih lampica. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike