Ova banja je kraljica kontinentalnog turizma, a jedan događaj posebno privlači turiste u julu

23.06.2022

12:35

0

Autor: M. J.

Ovde se proslost i sadašnjist neprestano prepliću

Ova banja je kraljica kontinentalnog turizma, a jedan događaj posebno privlači turiste u julu
Vrnjačka banja profimedia-0317495321 - Copyright Profimedia

Vrnjacka Banja  se nalazi u centralnoj Srbiji, na šumovitim padinama Goča, na oko 230 metara nadmorske visine. Udaljena je 200 km od Beograda, a 125 km od Niša. Do Vrnjačke Banje se dolazi auto putem preko Čačka i Kargujevca i Batočine ili Pojata

Profimedia
 

Kada govorimo o banjskom turizmu, Vrnjačka Banja svakako je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji. Kraljica kontinentalnog turizma, kako je zovu, može se pohvaliti bogatom turističkom ponudom. Sve veći broj gostiju ne dolazi u banju da bi se lečio, već na odmor i to uglavnom tokom letnje turističke sezone.

Printscreen /Portal Krug
 

Karneval u Vrnjačkoj Banji je vodeća ovakva manifestacija u Srbiji koja okupi preko 200.000 posetilaca. Vrnjački Karneval se održava u julu i traje nedelju dana. U tom periodu gosti  Banje mogu videti veliki broj događaja, maskenbala, festivala i koncerata.

Printscreen /Portal Krug
 

Centralni događaj karnevala je Velika međunarodna karnevalska povorka u kojoj učestvuje više od 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva (vitezovi, musketari, vojnici, afrička plemena, vile, mažuretkinje, samba plesačice, plesne grupe iz Brazila, klovnovi, dvorske lude, kauboji, indijanci i najrazličitija bića iz mašte).

Printscreen /Portal Krug
 

Osim terapija i klasičnih pansionskih usluga gostima su na raspolaganju saune, kuglane, otvoreni i zatvoreni bazeni, fitnes centri.

Printscreen /Portal Krug
 

Prošlost i sadašnjost se ovde neprestano prepliću, a srednjevekovni spomenici u okolini Vrnjačke Banje se smatraju pravim kulturnim blagom. U samoj Vrnjačkoj Banji se nalaze senoviti parkovi, trim staze koje vode kroz borove šume, do okolnih brežuljaka, što je sve idealno za rekreaciju, uključujući lov i ribolov na obližnjoj reci Moravi.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike