Grčki grad je jedan od najbezbednijih za odmor

22.06.2022

18:30

1

Autor: 24sedam

Kako bi odredili najsigurnije destinacije na svetu za posetu sa decom, Vodič za porodične odmor je analizirao niz kriterijuma kao što su opšta bezbednost, porodični smeštaj, restorani

Grčki grad je jedan od najbezbednijih za odmor
port-1183609_1280 - Copyright Heraklion/Foto: Pixabay

Grčki grad Heraklion sa Krita nalazi se među svetskim najbezbednijim porodičnim destinacijama za odmor, rezultati su izveštaja američke onlajn platforme za putovanja "The Family Vacation Guide".

Kako bi odredili najsigurnije destinacije na svetu za posetu sa decom, Vodič za porodične odmor je analizirao niz kriterijuma kao što su opšta bezbednost, porodični smeštaj, restorani prilagođeni deci i porodične aktivnosti dostupne u nizu popularnih destinacija.

Na prvom mestu se nalazi Cirih (Švajcarska) sa ocenom 7,81, dok je Heraklioni s ocenom 7,45 od 10 zauzeo drugo mesto na listi.

Cirih/Foto: Pixabay
 

Heraklion je četvrti na listi po indeksu kriminala dok sa godišnjom temperaturom od 19 stepeni Celzijusovih se smatra idealnom destinacijom za porodice koja pruža obilje mogućnost za užvianje u odmoru.

U prvih deset se nalaze još Kopenhagen, Beč, Lisabon, Madrid, Bisel, Dubai, RIm, Vankuer i Frankfrut.

Muzejska čevrt Foto: Hertha Hurnaus
 

Heraklion se nalazi i među top tri destinacije za odmor sa najboljim akitvnostima za porodicu, zajedno sa Patajom (Tajland) i Orlandom (Florida, SAD).

Kako bi video koje su najbolje destinacije po ovom kriterijumu, "Family vacation guide" je sumirao procenat znamenitosti prilagođenih deci, aktivnosti u prirodi i zabavnih aktivnosti i izračunao prosek za svaki od gradova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike