Pakujte mudro: Saveti za organizaciju kofera i očuvanje mentalnog zdravlja na putovanju

16.04.2024

19:09

0

Autor: K. B.

Bez obzira na to da li ste osoba koja na putovanje nosi sve što poseduje ili se setite šta vam sve treba tek kada već krenete, priprema za put može biti izazovna

Pakujte mudro: Saveti za organizaciju kofera i očuvanje mentalnog zdravlja na putovanju
Copyright Profimedia

Da li vam se dešava da se vratite sa putovanja sa polovinom odeće koju ste poneli, a da je niste ni obukli? Ili da već prvog dana lutate po destinaciji u potrazi za apotekom, kozmetičkom prodavnicom ili donjim vešom jer ste zaboravili da spakujete nešto neophodno? Bez obzira da li spadate u grupu onih koji pakuju "ceo ormar" ili se sete šta su zaboravili tek kad krenu, evo nekoliko saveta koji mogu olakšati muke oko pakovanja za put.

Napravite spisak i proverite ga

Ovo pravilo možda zvuči kao nešto što već znate, ali je zaista ključno za pripremu za putovanje. Čak i ako napravite spisak, važno je da ga proverite dok još ima vremena da dodate ili izbrišete stavke. Bez provere, postoji rizik da nešto zaboravite.

Izvadite odeću "za svaki slučaj"

Jedan od saveta je da prepolovite sadržaj kofera nakon pakovanja, ostavljajući polovinu kod kuće. Složite na jedno mesto sve što želite da spakujete, ali niste sigurni da će vam zaista trebati. Ako primetite duplirane stvari, razmislite da ih ostavite kod kuće.

Profimedia
 

Četkica i pasta u ručni prtljag

Često se zaboravlja četkica za zube. Umesto toga, savetuje se da imate rezervnu četkicu samo za putovanja, zajedno sa pastom, u ručnom prtljagu. To će vam omogućiti brigu o higijeni tokom putovanja.

Rezervne vrećice - dobro će doći

Nemojte zaboraviti da ponesete nekoliko običnih kesa. One zauzimaju malo prostora, ali mogu biti od velike pomoći, na primer, za odlaganje prljavog veša ili pakovanje suvenira.

Profimedia
 

I za kraj: Proverite tri (i po) stvari

Pre nego što napustite kuću, proverite tri ključne stvari: novčanik, pasoš i telefon. Takođe, proverite punjač za telefon.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike