Saznajemo! Neša Galija imao operaciju srca: Loše mi je, ležim i nepokretan sam

21.06.2023

20:50

0

Muzičar se trenutno oporavlja

Saznajemo! Neša Galija imao operaciju srca: Loše mi je, ležim i nepokretan sam
Neša Galija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Muzičar Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija, pre nekoliko dana je imao operaciju srca u Beogradu i sada se oporavlja, saznaje 24sedam.

Kako smo saznali, reč je o ugradnji baj pasa zbog zapušenja krvnih sudova. Pevač se posle tegoba koje je imao i problema sa srcem se javio lekarima koji su ustanovili da mora na hitnu operaciju, a poslednji koncert grupa Galija je održala u Skoplju 29. maja. 

Kako bismo saznali kako se oseća i kako teče njegov oporavak, kontaktirali smo frontmena Galije nakon ove teške operacije. S obzirom na to da je intervencija nedavno obavljena, Neša nam se javio iz kreveta priznajući se ne oseća dobro, pa tako nije mogao dugo ni da priča.

- Operisao sam se, i sada se oporavljam. Ležim i nepokretan sam, ne mogu da pričam. Razumite me, loše mi je. Izvinjavam se. Treba mi tri, četiri nedelje da se oporavim - kazao je ljubazno Neša kome smo poželili brz oporavak.

Antonio Ahel/ATAImages
Neša Galija

Podsetimo, grupa Galija je bila redovan gost na Beogradskom Beer Festu, što ove godine nije bio slučaj, a po svemu sudeći, razlog za to je muzičarevo zdravlje. 

Kao dete bio teško povređen

Ono što malo ko zna jeste da je Neša Galija imao teško detinjstvo. Bolovao je od tuberkuloze kičme. Kao dečak, sa dve godine je pao sa hoklince i nesrećno udario u ivicu starog oštrog limenog lavaboa. I od tako bezazlenog pada narednih pet godina je proveo prikovan za bolnički krevet u Rovinju. 

Antonio Ahel/ATAImages
Neša Galija

Punih pet godina proveo je u gipsanom koritu potpuno nepokretan, sputanih pokreta i bespomoćan da sam za sebe učini bilo šta. Dane je provodio ležeći na leđima i jedino što je mogao da vidi bili su beli zidovi bolničke sobe i krošnje drveća iza prozora.

Povremeno, kako je rastao, menjala su se gipsana korita, a do susedne zgrade u kojoj se taj posao obavljao, prevozili su ga na magarcu, vezanog, da ne padne.

Baš u tom periodu, roditelji su mu doneli usnu harmoniku u bolnicu koja mu je bila uteha, igračka i zabava, a kasnije, kako je vreme pokazalo, ona mu je otškrinula vrata u čarobni svet nota i muzike. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike