Kamiondžija bio drogiran! U nesreći kod Obrenovca poginuo vozač autobusa, a povređen 21 putnik

21.05.2024

14:36

0

Muškarac (50) koji se zakucao u autobus pozitivan je na droga testu

Kamiondžija bio drogiran! U nesreći kod Obrenovca poginuo vozač autobusa, a povređen 21 putnik
Copyright Instagram_192.rs/serbialive_beograd

Muškarac (50) koji je, kako se sumnja, vozio kamion koji se direktno zakucao u autobus u kojem je nastradao vozač autobusa, a povređena 21 osoba, pozitivan je na droge.

Kako se saznaje, on je nakon saobraćajne nesreće podvrgnut testu na alkohol i narkotike. Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, međutim test na droge je ukazao da je pozitivan na narkotike.

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu obavestilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu koje će preuzeti istragu s obzirom na to da je u pitanju krivično delo sa smrtnom posledicom.

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da je do stravične nesreće došlo kada se kamion sa sporednog puta uključivao na glavni put u Stublinama. Prema prvim informacijama, nesreće se dogodila kada se kamion uključivao sa lokalnog puta, dok je autobus zadržavao svoj pravac kretanja.

- Vozač kamiona je imao i čak znak STOP, na koji se, kako se sumnja, nije zaustavio. On je direktno udario u autobus, a vozač je stradao na mestu - kaže izvor Blica.

Kako smo pisali, vozač kamiona je nakon nesreće pokušao da pobegne nakon što je udario u autobus.

Vozač autobusa umro je na licu mesta, a reč je o Momčilu R. (56). U nesreći koja se danas desila kod Obrenovca, u kojoj je stradao vozač autobusa,  povređena je ukupno 21 osoba, i svi su bili u autobusu, rekao je doktor Miloš Peković, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Obrenovac.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu uhapšen je vozač kamiona (50) koji se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nesreću u mestu Stubline.

Vozač autobusa, kako saznajemo, inače je policajac u penziji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike