Telo Ebrahima Raisija dopremljeno u Teheran: Veliki broj ožalošćenih građana okupio se na trgu Šehid (FOTO)

21.05.2024

17:36

0

Sreda je proglašena za dan žalosti i neradni dan u Iranu

Telo Ebrahima Raisija dopremljeno u Teheran: Veliki broj ožalošćenih građana okupio se na trgu Šehid (FOTO)
Copyright Iranian Presidency Office via AP

Tela Ebrahima Raisija i drugih članova posade koji su poginuli u nesreći na severozapadu Irana dopremljena su u Teheran.

U gradu Tabrizu u iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan počeli su trodnevni pogrebni obredi povodom smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.

Iranska agencija IRNA navodi da se veliki broj vernika i ožalošćenih okupio u Tabrizu na trgu Šehid i u okolnim ulicama.

Sreda je proglašena za dan žalosti i neradni dan u Iranu, a u iranskoj prestonici će vrhovni lider Irana Ali Hamnei održati saborne molitve za Raisija i druge žrtve nesreće.

Raisijevo telo će u četvrtak biti premešteno u grad Birdžand, prestonicu pokrajine Južni Horasan, a sahrana će biti održana uveče u u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana u Hramu Imama Reze.

Helikopter u kojem su se nalazili Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na severozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike