Oglasila se Kensingtonska palata! Kejt se još dugo neće vratiti javnim dužnostima, otkriveno i zašto

21.05.2024

15:38

0

Još nije poznato da li će se pojaviti bar na terasi Bakingemske palate prilikom ceremonije Pozdrav bojama

Oglasila se Kensingtonska palata! Kejt se još dugo neće vratiti javnim dužnostima, otkriveno i zašto
Kejt Midlton - Copyright Profimedia

Princeza od Velsa Kejt neće se pojavljivati na kraljevskim događajima u dogledno vreme jer se i dalje oporavlja od svoje bolesti.

Njen povratak na posao je trenutno isključen, jer je njena fondacija iz ranih godina objavila izveštaj o preduzećima koja podržavaju porodice sa malom decom.

- Ne očekuje se da će se princeza vratiti na posao dok to ne odobri njen medicinski tim - rekao je portparol Kensingtonske palate.

- Rad na projektu u okviru fondacije i dalje će biti centralno mesto u njenom javnom radu - dodao je on.

Princeza je bila informisana o izveštaju koji je izdao "Centar za rano detinjstvo" Kraljevske fondacije, ali nije prisustvovala predstavljanju u londonskom Sitiju.

- Princeza od Velsa je bila pokretačka snaga poslovne radne grupe. Ona je bila u toku od osnivanja. Nastaviće sa svojim aktivnostima kada se vrati na posao. Ipak, sada su joj potrebni prostor i mir da se oporavi. Princeza će vratit aktivnostima tek kada za to dobije zeleno svetlo od lekara - navodi se u saopštenju.

Kensingtonska palata je takođe naglasila da se princeza, uprkos tome što je "aktivna" na papiru, nije vratila na posao jer nastavlja sa preventivnom hemoterapijom za rak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike