Jedina jugoslovenska pobednica na "Evroviziji" se u zenitu popularnosti povukla: Šou-biznis vas melje! (FOTO)

16.05.2024

00:20

0

Imala je samo 21 godinu kada je pobedila na velikom muzičkom takmičenju

Jedina jugoslovenska pobednica na "Evroviziji" se u zenitu popularnosti povukla: Šou-biznis vas melje! (FOTO)
Copyright Screenshot/Youtube/Eurovision GOLD

Grupa "Riva" uspela je da davne 1989. godine obezbedi Jugoslaviji pobedu na Evrosongu pesmom "Rock me baby".

Kako ova grupa do tada nije bila mnogo popularna, niko nije ni očekivao ovako veliki uspeh, a pevačica Emilija Kokić tada je imala svega 21 godinu, zbog čega su mnogi mislili da će pobeda na Evroviziji biti njena odskočna daska. Međutim, i pored pobede u Lozani u Švajcarskoj, Emilija je u jednom trenutku odlučila da se povuče sa javne scene.

 

 

Razlog za to jeste razočaranje u javni život i svet muzičke industrije.

- Niko vas ne uči šta to znači biti javna osoba, ima toliko toga što čovek treba da se nauči - priznala je u razgovoru za RTL Emilija, pa dodala:

- Ja sam najviše ponosna na to što sam ostala normalna osoba. To je bilo jako teško, sačuvati nekakve moralne vrednosti, nekakva svoja uverenja i stajati iza svojih ubeđenja.

Umesto estradne karijere kakvu su joj predviđali, ona se posvetila muzičkom obrazovanju, a istovremeno i dalje povremeno učestvuje na muzičkim festivalima i snima solo pesme.

 

 

Takođe, zbog pritiska i tempa kojim je živela na vrhuncu popularnosti, Emilija se suočila i sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

- Moguće da se dogodilo zasićenje, jer je sve bilo intenzivno. Ni sada nisam neka planina od žene, završila sam sa 48 kilograma na hitnoj sa vitaminskim koktelima jer nisam stigla da jedem. Jednostavno, stvari vas melju u tom šou-biznisu i samo je pitanje koliko ste čvrst orah - priznala je pevačica jednom prilikom za BBC.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike