"Nikako, vraćaj se!'" Nikola Rokvić ponovo bio u opasnosti na putu - evo o čemu se radi

18.05.2024

22:15

0

Na kraju iskušenja obratio mu se monah

"Nikako, vraćaj se!'" Nikola Rokvić ponovo bio u opasnosti na putu - evo o čemu se radi
Nikola Rokvić - Copyright Imstagram screenshot / nikolarokvic

Nikola Rokvić nalazi se na hodočašću putem kojeg skuplja novac za fondaciju. Pevač se nedeljama javlja sa puta, a nakon što je bio u opasnosti zbog čopora pasa, usledio je novi izazov.

On je na Instagramu opisao šta mu se desilo 27. dana putovanja, kada se obratio i čoveku koji ga je spremao za veliki put.

- Već par dana, verovatno od dogadjaja sa čoporom pasa, u meni je tinjao neki osećaj, koji me je usporavao i remetio da se u potpunosti prepustim miru i ravnoteži! Sve te neke situacije koje sam lagano prolazio prethodnih dvadeset i kusur dana, sada sam na njih gledao sa dozom dodatnog opreza i jednostavno nekog straha! Današnji dogadjaj me je dodatno doveo u rizičnu situaciju, gde sam se sa izlizanim patikama za trčanje, peo mimo staze kroz šumu, jer mi je tako mapa pokazivala, pravac koji uopšte ne postoji…

 

 

Ispred mene se našla jaka šuma, nekih 7 km, bez staze, puna kamenjara , rastinja… Razmišljao sam da li da se uputim i krenem direktno u šumu..Hvala Bogu uslikah mapu i snimih teren i poslah čoveku koji me je spremao i koji mi je velika podrška, kome bezrezervno verujem! Od njega dobih odgovor “ Ne!!! Nikako, vraćaj se!!!“ U tom momentu, sam samcijat u šumi, rastinju, sa prethodnim strahovima još dodatno stečenim o pričama da ima i vukova, doživeh dodatni strah… Pokušah da se spustim nizbrdo, patike istrošene, proklizah, padoh ali srećom nisam se povredio! Nekako se dokopah puta, par kilometara duže ali je sigurnije… U momentu, svi strahovi su nestali… i oni koje sam imao do pre penjanja u šumu…

Gospod je jednostavno dopustio situaciju opasnosti i pravog straha, da bi oni moji stečeni i imaginarni nestali… Od tog trenutka sam osetio Božiju ljubav, rasterećen i oslobodjen od straha! I sve je bilo pesma… Dodjoh do vidikovca i videh kuda bih išao da sam krenuo duboko u šumu… Došao bih do klizišta i velikog uspona, kako kaže brat u Hristu koji me je spremao, videvši fotografiju koju sam mu poslao, “Ne bi se brate vratio odatle”. U tom momentu dobih poruku, pozdrave od jednog divnog monaha sa Svete Gore, koja je glasila “iskusenja ima, znam, nečastivi te iskušava ali će pobeda biti slađa”. Kao da je znao u kojoj sam situaciji bio… Radujmo se!!!! Hristos voskrese! - napisao je Nikola u sklopu objave na Instagramu.

Printscreen/Instagram/nikolarokvic
Nikola Rokvić

 

Podsetimo, sav novac koji Rokvić prikupi na putovanju do Hrama Svetog Nektarija Eginskog, u dečju onkologiju, pa će se kupiti novi aparati koji su potrebni bolesnoj deci.

Velika podrška Nikoli na putu pruža i supruga Bojana sa decom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike