
Recept dana: Lisnate rolnice sa mesom - ako volite burek, njih ćete obožavati
Bolje od onih iz pekare

Zima je idealno vreme da pečete pite i razna lepa peciva od kojih se po celoj kući širi opojni miris. Ako volite burek, onda će vas ove lisnate rolnice sa mesom odmah oduševiti.
Nadevaju se isto kao burek, a testo razvlačite sami i to lisnato. Ako ste se odmah zabrinuli zbog toga što treba sami da ga razvučete, nema potrebe, zaista je lako i brzo. A ukus je bolji od onog iz pekare.
Vreme pripreme:
- 45 minuta pripreme + 25 minuta pečenje
Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje vode
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 5 šolja brašna
- 200 g putera ili margarina
Za fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- So, biber i tucana paprika (po ukusu)
Za premazivanje pre pečenja:
- 1 žumance
- 1 kašičica soli
- Malo mleka

Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Odmah podelite testo na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.
Potom razvucite dve loptice testa u tanke krugove prečnika 40-50 cm.
Premažite omekšanim puterom ili margarinom i preklopite nekoliko puta. Ponovite isti postupak sa preostale dve loptice.
Preklopljeno testo pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
Dok testo stoji, na malo ulja propržite mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom. Dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.
Ohlađeno testo razvucite u pravougaonik i podelite na četiri trake.
Na svaku traku stavite pripremljeni fil, urolajte i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Umutite žumance sa kašičicom soli i malo mleka. Premažite rolnice ovom mešavinom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 20-25 minuta).
Nakon pečenja, ostavite rolate da se malo ohlade, isecite na komade i poslužite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari