aktuelno

Recept dana: Lisnate rolnice sa mesom - ako volite burek, njih ćete obožavati

17.01.2025

07:57

0

Autor: K. O.

Bolje od onih iz pekare

Recept dana: Lisnate rolnice sa mesom - ako volite burek, njih ćete obožavati
Copyright Printscreen/Instagram

Zima je idealno vreme da pečete pite i razna lepa peciva od kojih se po celoj kući širi opojni miris. Ako volite burek, onda će vas ove lisnate rolnice sa mesom odmah oduševiti. 

Nadevaju se isto kao burek, a testo razvlačite sami i to lisnato. Ako ste se odmah zabrinuli zbog toga što treba sami da ga razvučete, nema potrebe, zaista je lako i brzo. A ukus je bolji od onog iz pekare.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta pripreme + 25 minuta pečenje

Sastojci:

Za testo:

  •     2 šolje vode
  •     1 kašičica suvog kvasca
  •     1 kašičica soli
  •     5 šolja brašna
  •     200 g putera ili margarina

Za fil:

  •     300 g mlevenog mesa
  •     3 glavice crnog luka
  •     So, biber i tucana paprika (po ukusu)

Za premazivanje pre pečenja:

  •     1 žumance
  •     1 kašičica soli
  •     Malo mleka
Recept dana: Lisnate rolnice sa mesom - ako volite burek, njih ćete obožavatiPrintscreen/Instagram
 

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za testo dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.

Odmah podelite testo na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.

Potom razvucite dve loptice testa u tanke krugove prečnika 40-50 cm.

Premažite omekšanim puterom ili margarinom i preklopite nekoliko puta. Ponovite isti postupak sa preostale dve loptice.

Preklopljeno testo pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.

Dok testo stoji, na malo ulja propržite mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom. Dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.

Ohlađeno testo razvucite u pravougaonik i podelite na četiri trake.

Na svaku traku stavite pripremljeni fil, urolajte i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Umutite žumance sa kašičicom soli i malo mleka. Premažite rolnice ovom mešavinom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 20-25 minuta).

Nakon pečenja, ostavite rolate da se malo ohlade, isecite na komade i poslužite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike