Recept dana: Lenji hačapuri, superlaka verzija lepinja sa sirom iz tiganja gotova za 10 minuta
Biće vaš novi omiljeni doručak
Verovatno ste čuli za gruzijski specijalitet hačapuri. To su lepinje punjene sirom u obliku čamčića. Mi smo pronašli jednostavniju varijantu - lenji hačapuri.
Nema čekanja da testo naraste, nema pravljenja nikakvih oblika, samo se pomešaju svi sastojci i dobije se savršen doručak za svega nekoliko minuta. I to u tiganju.
A ko može da odoli mirisu testa sa sirom?
Vreme pripreme:
- 10 minuta
Sastojci:
- 300 g svežeg kravljeg sira
- 3 jaja
- 70 g tvrdog rendanog sira (kačkavalja)
- 70 g brašna (količina brašna zavisi od vlažnosti sira, pa ga dodajte postepeno)
- prstohvat soli
- 0.5 kašičice praška za pecivo
Priprema:
U dublju posudu razbijte tri jaja, dodajte sir, rendani sir, prašak za pecivo i so. Potom polako dodajte brašno. Sve lepo umešajte.
U nauljen zagrejan tiganj izručite smesu i ravnomerno rasporedite. Poklopite i ostavite da se prži neki minut dok ne postane zlatno žuto.
Potom hačapuri okrenite na drugu stranu (najlakše je da to učinite pomoću poklopca) i ostavite da se i ta strana ispeče.
Služiti toplo, a gornju stranu možete premazati sa malo putera ako želite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari